Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Gospodarstvo

Rezultati poduzetnika Virovitičko-podravske županije: Gotovo po svim parametrima na dnu ljestvice hrvatskih županija

  Fina           07.09.2020.         602 pogleda
Rezultati poduzetnika Virovitičko-podravske županije: Gotovo po svim parametrima na dnu ljestvice hrvatskih županija

U Virovitičko-podravskoj županiji u 2019. godini, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, sjedište su imala 1.147 poduzetnika kod kojih je bilo 9.154 zaposlena, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 516 ili 6% - objavila je Fina.

Ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 5,0 milijardi kuna (10,9% više u odnosu na 2018. godinu), ukupne rashode od 4,8 milijardi kuna (11,6% više), dobit razdoblja od 280,7 milijuna kuna (15,4% više), gubitak razdoblja od 108,8 milijuna kuna (76,6% više) te neto dobit od 128,1 milijun kuna (12,1% manje). Bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu znatno su povećane u odnosu na prethodnu godinu i to za 69,9%. Uvoz je povećan za 6,5%, a izvoz za 3,3% s tim da je trgovinski suficit 712,5 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 4.382 kune što je 6,0% više u odnosu na 2018. godinu te 24,6% manje od prosjeka na razini zaposlenih kod poduzetnika u RH (5.815 kuna).

Na rang listi 16 gradova i općina Virovitičko-podravske županije poduzetnici Virovitice prvi su po broju poduzetnika (438), broju zaposlenih (3.628), ukupnom prihodu (1,9 milijardi kuna) i po dobiti razdoblja (24,9 milijuna kuna).

Virovitičko-podravska županija u odnosu na druge županije je na 19. mjestu prema broju poduzetnika i zaposlenih, ukupnim prihodima i prema neto dobiti. Prema ekonomičnosti poslovanja Virovitičko-podravska županija je u odnosu na druge županije na 14. mjestu, prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom neto dobiti i broja zaposlenih je na 15. mjestu, a na 18. mjestu prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih.

Najveće prihode među poduzetnicima sa sjedištem u Virovitičko-podravska županiji ostvarila je MARINADA d.o.o. iz Slatine, a najveću dobiti razdoblja ostvarila je PP ORAHOVICA d.o.o. iz Orahovice. Najveći izvoznik su HRVATSKI DUHANI d.d. iz Virovitice, sa 116,4 milijuna kuna.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju. 

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Virovitičko-podravske županije  u 2019. godine 

Prilog: Tablice s rezultatima poduzetnika Virovitičko-podravske županije u 2019. godini

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.