Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Republika Slovačka potvrdila sudjelovanje na sajmu Viroexpo 2012

        12.11.2011.         828 pogleda
Republika Slovačka potvrdila sudjelovanje na sajmu Viroexpo 2012

Na poziv Romana Supeka, veleposlanika Republike Slovačke u RH, izaslanstvo Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica, koje je predvodio njezin tajnik, Milan Vanđura, posjetilo je Veleposlanstvo Republike Slovačke u Zagrebu.

S Romanom Supekom veleposlanikom i Borisom Petrikom, novoimenovanim prvim tajnikom za ekonomske odnose, razgovaralo se o mogućnostima unapređenja međusobne gospodarske suradnje između Republike Slovačke i Virovitičko-podravske županije, odnosno Hrvatske, kao i o sudjelovanju Slovačke na 17. „Viroexpo"-u, Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 20. - 22. siječnja 2012. godine. Slovačka sudjeluje na sajmu „Viroexpo" od 2007. god., a 2010. god. je bila Zemlja partner 15. „Viroexpo"-a. Roman Supek, veleposlanik Republike Slovačke je potvrdio sudjelovanje Slovačke i na 17. „Viroexpo"-u.

Obim i način sudjelovanja Slovačke na sajmu, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica koordinirat će, osim sa Veleposlanstvom Republike Slovačke u RH i sa Trgovinsko-industrijskom komorom iz Nitre i Slovačkom razvojnom agencijom „Sario". Prigodom razgovora u Veleposlanstvu Republike Slovačke u RH, Milan Vanđura, tajnik Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica predstavio je županijsko gospodarstvo. Nakon toga je slovačka strana iskazala interes i ukazala na mogućnost plasmana šećera i ostalih županijskih proizvoda na slovačko tržište, ponudivši pri tome, i dio slovačkih proizvoda za tržište RH.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo