Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Aktualnosti

Rekli su o Viroexpu: Ovdje se razvila sajamska bajka, priča o boljoj Hrvatskoj

  Goran Gazdek           28.02.2015.         2182 pogleda
Rekli su o Viroexpu: Ovdje se razvila sajamska bajka, priča o boljoj Hrvatskoj

Govornici na otvaranja ovogodišnjeg sajma iskoristili su priliku da se osvrnu na jubilej, dvadeset godina Viroexpa. Svi su istakli kontinuitet i rast sajma u vrijeme velike gospodarske krize kada su mnogi drugi sajmova u Hrvatskoj, regiji i svijetu zatvorili vrata ili stagniraju u razvoju.

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore

Predsjednik HGK-Županijske komore Virovitica Ivan Slamić, prije dvadeset godina zalagao se da Virovitica dobije sajam koji dana ima kontinuitet od dva desetljeća. Hrvatska gospodarska komora podržala je njegovu inicijativu i sve ovo vrijeme, uz druge partnere, participira organizacijski i financijskom potporom. Viroexpo je sajam koji može biti predložak uspješnosti u sinergijskom djelovanju svih čimbenika koju su relevantni za gospodarski život ovog prostoru. U prilog tome ide i stabilna politička situacija u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji.

Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore

Viroexpo je trenutačno najjači sajam u Hrvatskoj i ponosan sam što sam imao prilike sudjelovati u njegovoj pripremi. Treba se zahvaliti svima koji su u posljednjih 20 godina uložili svoje slobodno vrijeme i svima koji su se trudila da ovaj sajam stekne primat u državi. Sajmovi su prodor u svijet. Prekasno se promovirati novim tehnologijama i vidjeti sjaj u oku i ponos onoga koji je napravio novi proizvod.

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske

S velikim zadovoljstvom prihvatila sam poziv župana Tolušića da otvorim jedan od najvećih sajmova u Hrvatskoj i drago mi je da sam se pozivu moga odazvati. Svima koji su doprinijeli uspjehu i dugovječnosti sajma čestitam na uloženom trudu, radu i predanosti, na doprinosu razvoja gospodarstva i uspješnoj promidži hrvatske tradicije i kulture.

József Zoltán Magyar, veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj

Dvadeseta obljetnica sajma je značajan je jubilej za ovu regiju, a mi smo ponosni što je Mađarska jedina zemlja koja je dva puta bila zemlja partner. Ono što dva brata mogu učiniti kada su složna vrijedi i za susjede. Ako kreiramo naše planove treba gledati u budućnost, a ova županija ima odličan slogan - vrata uvijek moraju biti otvorena.

Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije

Put od malog lokalnog događa pa do najkvalitetnijeg sajma u regiji nije bilo lagan. Punih dvadeset godina jedina konstanta bila je zajedništvo bez obzira na iste ili različite političke boje u gradu ili županije i ponekad različita razmišljanja o koncepciji sajma. Mijenjali smo prostore, sadržaje, koncepcije i direktore, ali zajedništvo je bila čvrsta poveznica i ono je napravilo ono što imamo danas. Viroexpo je vjerojatno jedini sajam u državi koji je zasnovan u potpunosti na volonterskoj razini, nitko do organizatora ne prima plaću.

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice

Viroexpo je pokazuje ono što se mnogima u Hrvatskoj čini nemogućim. Ovdje se razvila sajamska bajka, priča o boljoj Hrvatskoj i to u malim gradu na početku Slavonije, u sredini koja je najudaljenija od bilo kakvih brzih cesta i autocesta, u županiji s najnižim BDP-om po glavi stanovnika, u gradu i okolici koja nema pravoga hotela koji može primiti autobus gostiju. Sajam je to koji nema vlastite sajamske hale i zaposlene profesionalce. Iz godine u godinu raste bez obzira na krize koje su puno veće sajmove zatvorili. Zbog svega toga Viroexpo je hrvatsko čudo.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti