Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Ekologija

Reguliranje ušća Mure u Dravu – konkretni primjer pranja novca Hrvatskih voda

        09.10.2010.         1761 pogleda
Reguliranje ušća Mure u Dravu – konkretni primjer pranja novca Hrvatskih voda

Nakon što je Ministarstvo kulture odbilo regulaciju Ušća Mure u Dravu - hrvatsku Amazonu, Hrvatske vode su uz pomoć firme OIKON proglasile betoniranje i kamenovanje Mure radi „spašavanja" stotinjak metara mađarskih tračnica PREVLADAVAJUĆIM NACIONALNIM INTERESOM! Taj će nas interes stajati nove desetke milijuna kuna! Firma OIKON je u kratkom roku napravila novu studiju koja daje zeleno svjetlo regulaciji Ušća Mure. Isti OIKON je prije dvije godine za ISTO područje i ISTI projekt napravio studiju koja je je tada dala CRVENO SVJETLO radovima? U čemu je razlika? Možda što su same Hrvatske vode naručile studiju? Ponavljamo, pod izlikom spašavanja mađarske pruge uslijed mogućeg probijanja novog ušća od strane rijeke Drave, Hrvatske vode su predložile opsežni plan regulacije cijelog područja. Mala obaloutvrda već desetljećima uspješno štiti mađarsku željezničku stanicu na samoj obali Drave od direktnog udara rijeke te ne postoji razlog za megalomanskom regulacijom cijelog područja. Željeznička pruga udaljena je više od stotinu metara od mjesta potencijalnog  novog ušća, a sama željeznička stanica i nekoliko stotina metara.

Reguliranje ušća Mure u Dravu - konkretni primjer pranja novca Hrvatskih voda. Izmišlja se bilo kakva prigoda da se opravdaju silna davanja hrvatskih građana i pošto-poto reguliranje potoka i rijeka bilo gdje, iz bilo kojeg sićušnog razloga. To se opravdava raznim stručnim i nerazumljivim terminima: tehničko održavanje protoka, uređenje obala...To SE ODNOSI na rijeke daleko od naselja i industrije. Naravno, APSOLUTNO je opravdano to činiti u gradovima. Dok je proljetos i na jesen  Hrvatska plivala zbog poplava (uzrokovanim među ostalim i  zastarjelim poimanjem zaštite od poplava od strane Hrvatskih voda, koje je i EU sasvim jasno osudila), Hrvatske vode troše nove desetke milijune kuna na „spašavanje" stotinjak metara mađarske pruge?

 Pogledajte i širi kontekst regulacije ušća Mure, u prilogu: http://www.youtube.com/watch?v=JG2PTdOWgys

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije EkologijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.