Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Reagiranja

Reagiranje Marijane Petir na članak "Dobivaju li seljaci prvu ministricu? I to iz naše, Virovitičko-podravske županije"

  Mariijana Petir           01.09.2016.         4601 pogleda
Reagiranje Marijane Petir na članak "Dobivaju li seljaci prvu ministricu? I to iz naše, Virovitičko-podravske županije"

Poštovani gospodine Gazdek,

obraćam Vam se vezano uz članak pod naslovom Dobivaju li seljaci prvu ministricu? I to iz naše Virovitičko-podravske županije kojemu ste autor te koji je objavljen na portalu Virovitica.net, čiji ste direktor i glavni urednik, dana 30. kolovoza 2016. godine.

Nimalo profesionalno napisan članak, koji je očigledno ispunjen Vašim osobnim stavovima, te neutemeljen u argumentaciji, istovremeno je i klasičan primjer diskriminacije.

Dozvolite mi da Vas podsjetim kako je zakonodavstvom Republike Hrvatske diskriminacija zabranjena po bilo kojoj osnovi, a između ostalog i na temelju spola, dobi, vjere te bračnog i obiteljskog statusa, a to je upravo ono što vi činite u svome članku.

Nedopustivo je vrijeđati dostojanstvo ljudske osobe na način na koji to Vi u svome članku činite uvredljivim govorom u kojemu koristite seksističke izraze i u potpunosti neprimjerene i neprihvatljive konstrukcije o fizičkom izgledu, diskriminirate osobe na temelju njihova bračnog i obiteljskog statusa te se  izrugujete s pravom na slobodu vjeroispovijesti.

Kao novinar imate pravo na izražavanje vlastitog stajališa, no nije  vam dozvoljeno upravljati svojim čitateljicama i čitateljima te javnim mnijenjem iznoseći diskriminatorne i uvredljive konstatacije praćene konstrukcijama kojima tendencionalno stvarate lažne predodžbe kojima narušavate dostojanstvo osobe kako biste njima potkrijepili svoje diskriminatorne tvrdnje.

Na kraju, dopustite mi da s vama podijelim i činjenice koje su javnosti dostupne, a koje ste svojim konstrukcijama i aluzijama pokušali iskriviti.

Rođena sam 1975. godine u seoskoj obitelji u kojoj su se obnavljali ogranci Hrvatske seljačke stranke, odrasla sam na selu u Moslavini gdje i danas živim. Završila sam studij biologije i ekologije na Prirodoslovno-matematičkom  fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao i studij teologije na Instititutu za teološku kulturu laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem sam završila i poslijediplomski studij iz menadžmenta neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja. Političku karijeru na nacionalnoj razini započela sam 1998. godine te sam, prije negoli sam izabrana za hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu, obnašala dužnost zamjenice župana u Sisačko-moslavačkoj županiji i saborske zastupnice u dva saziva, a bila sam i predsjednica Kluba zastupnika HSS-a, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske – Euroske unije. Bila sam i vanjska članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora kao predstavnica Hrvatske biskupske konferencije.

Očekujem da mi se javno ispričate i da sporni članak uklonite.

S poštovanjem, Marijana Petir,
hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

gradjanin
1.10.2016. 22:54
Znam,
mogu mediji,
biti i bedniji,
ali ne mnogo...
CRISTO
2.9.2016. 20:33
---. Idealna za ikonu Hrvatske seljačke stranke koju su do sad predstavljale neuvjerljive Ljubica Lalić iMarijana Petir (neudane sredovječne žene bez djece s velikim križom na još većim grudima).
I tako "naivna "htvatska zastupnica u EU parlamentu piše uljudno pismo,jer misli da je autor članka "uljudan".
Isti autor je od oka ocijenio veličinu grudi zastupnice Petir u usporedbi sa gđom Petir i recimo da je to u redu, kao sloboda pisanja i nadahnuća autora, koji voli manje grudi (dojke-sise), ali od kud zna kolike ima gđa Petir.?
Križ ili Krst može smetati samo "umišljenima" da sve znaju i da nje od njih sve počelo. Pola tisućljeća su osmanlije vladale ovim krajevima, pa su dopuštale i križ.
Samo su neki u povijesti nastojali ukinuti vjerske oznake, a vidimo kako su prošli u SSSR-u i dalje.
I pitam se gdje su sad B.a.b.e. i druge udruge za ovako nizak napad na jednu osobu (žensku).
"!Novinar" Gazdek , piše o obitelji, bračnom stanju, djeci, a samo treba sebe pogledati u ogledalo i zapitati se što sam tko sam i što radim na ovom svijetu.


Još iz kategorije Reagiranja