Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  SDP

Reagirajući na Đakićev poziv policija se uključila u predizborne aktivnosti

  Gradski odbor SDP-aSlatina           23.02.2009.         1919 pogleda
Reagirajući na Đakićev poziv policija se uključila u predizborne aktivnosti

Forum mladih SDP-a je organizacija formirana unutar SDP-a gdje svi njegovi članovi nisu nužno i članovi stranke i ima slobodu samostalnog djelovanja i iznošenja svojih stavova, u okvirima statuta foruma i stranke. Temeljem toga u  Slatini je organizirana na krajnje demokratski način komunikacija sa građanima na temu reforme zdravstva, gdje su članovi foruma iznijeli svoje mišljenje dijeleći određene materijale građanima i u isto vrijeme omogućujući građanima da anonimno na dobivenim papirićima iznesu svoje mišljenje o reformi.

Akcija je protekla mirno demokratski i uljudno, ali se na njoj potkrala i jedna neprimjerena poruka na koju je novinar ukazao i o tome objavio svoj članak u Večernjem listu. Poruka je istog trenutka uklonjena, a forum se javno nakon objave od toga ogradio i javno ispričao ministru kome je ta poruka bila upućena.U svim demokratskim društvima na ovo bi bila stavljena točka no nažalost nije.

Nakon izvjesnog vremena oglašava se županijski odbor HDZ-a i javno traži procesuiranje članova foruma.Na njihov poziv reagira policija i kreće u akciju pozivanja na razgovore članove foruma skupljajući ih po gradu kao kriminalce, saslušava ih, a da im nije predočila ni zahtjev ministra kome je poruka bila upućena, niti nalog pravosudnih tijela.

Ne možemo,  da kao gradska organizacija javno ne podržimo rad foruma i ne osudimo ovaj čin policije jer je očito da se policija na ovaj način reagirajući na poziv političke stranke uključuje u predizbornu aktivnost te stranke na način zastrašivanja aktivista ostalih stranaka, a i građana koji bi se odlučili doći na njihove skupove i čuti političke stavove tih stranaka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
25.2.2009. 7:45
EVO JOŠ MALO O PLAĆAMA ZASTUPNIKA I RADU:
Zastupnici imali 265 slobodnih dana
Zastupnici Hrvatskog Sabora prošle su godine održali sedam sjednica koje su trajale ukupno 98 dana, što je prosječno osam radnih dana na mjesec, za plaću od minimalno 15.000 kuna!
Zastupnici prošle godine punih 267 dana sabornici nisu morali niti jednu minutu provesti na radnom mjestu. S obzirom da je minimalna plaća zastupnika 15 tisuća kuna proizlazi da za jedan dan u Saboru dobivaju čak 1875 kuna!

Zanimljivo je da se Vladimir Šeks na raspravi sazvanoj u povodu medijskog ``rušenja digniteta`` hrvatskog parlamenta, žalio kako je ``Sabor na stupu srama``.
``Nas se bez iznimke prikazuje kao parazite i neradnike``, zavapio je Šeks, te je optužio medije da provode ``nesmiljenu hajku i linč protiv Sabora`` i time ugrožavaju sam parlamentarizam u Hrvatskoj.

Najčešće je tek oko trećine zastupnika u dvorani, posebno srijedom i četvrtkom. Najviše ih je ujutro iza 9:30, kada sjednicu prenosi HTV, a kako dan odmiče, do 19 sati ostane ih nerijetko tek šačica, osim ako na dnevnom redu nije izuzetno važan zakon.
Ljetni raspust počinje im 15. srpnja i traje do 15. rujna, a zimski od 15. prosinca do 15. siječnja. Osim kad nemaju sreće, pa moraju izvanredno zasjedati.
Zastupnici, doduše, nisu dužni sjediti stalno u sabornici. Njihov bi posao trebao biti mnogo širi od redovitog pohađanja sjednica. Kao izabrani zastupnici, trebali bi biti u stalnom kontaktu s građanima u svojoj izbornoj jedinici.
marshall
25.2.2009. 0:27
svaki vikend je na TV edukativni crtić "dora istražuje". I kada se u kadru pojavi lisica klinci viču u glas: LOPUŽO NE KRADI (LAŽI), LOPUŽO NE KRADI (LAŽI)...........................................Idealna za naše bezočno lažljive ( kradljive ) saborske zastupnike. SRAMOTA, SRAMOTA, SRAMOTA ZA SVE NJIH BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI PRIPADALI. APSOLUTNO SVI SU OVIM POSTUPKOM GRČEVITOG BRANJENJA SVOJIH BIJEDNIH PLAĆICA OD 16.000,00 KUNA I VIŠE POKAZALI SVU SVOJU MORALNU NISKOST, DRSKOST I NEVJEROJATNU ŽEĐ ZA NOVCEM. volio bih, ali NEMAM argument braniti NITI JEDNOG ZASTUPNIKA iz oporbe. DANAS SAM TUŽAN I ŽALOSTAN. NAMA ZBILJA NE TREBA VEĆA RECESIJA NEGO LI SU TO NAŠI ZASTUPNICI. Ali oni su očito sve, samo nisu zastupnici naroda koji ih je izabrao. Ne da mi se, lijen sam pisat, ali najradije bih milijun puta napisao: GOSPOdobO sram vas bilo!!!!! Sramite se svih nas, svoje djece i sami sebe ( što je nemoguće ). Za laži koje je izrekao Bebić u sretna vremena bi završio na GO (goli otok) na kojega je i sam valjda slao nepodobnike u vrijeme svojeg komunistovanja. Naravno, bezočni lažac je brzo našao žrtveno janje ( nekakvi Munivrana ) i opravo svoje nikad znojem uprljane ruke. Srami se LUKA BEBIĆU. Još jednom, na žalost, sramite se svi drugovi i gospodo zastupnici!!!!! A grozite se i sprdate vašem klonu Zdravku Mamiću? eh revolucijo.....
zagi
24.2.2009. 16:16
IZGLEDA DA HDZ HVATA PANIKA.
Bebić tvrdi da su novinari ljenčine
STRELICE kritike za nerad i "uhljebljenost" danas su se u Saboru okrenule u kontrasmjeru: "prvi" među zastupnicima, predsjednik Sabora Luka Bebić, ali i neke njegove kolege usmjerile su ih prema onima koji ih obično odapinju - novinarima. Naime, rasprava se povela o smanjenju saborskih plaća, pa je za razumjeti da su bili pomalo nervozni i napadački raspoloženi...
Poručio je kako se slaže da treba napraviti reviziju saborskih penzija i da je potreban "veći stupanj gustoće radnog staža" (što bi valjda podrazumijevalo dolazak na radno mjesto, op.a.), ali on predlaže da se to sve učini "na europskoj razini". Shodno tomu predložio je da se njihove plaće zamrznu, ali da zastupnici ne prihvaćaju kritike na svoj račun koje ih ponižavaju.
Po aritmetici novinarske kritike, ako se uzme da je rad na odborima -nerad, smatra Bebić, novinari rade tri minute koliko im treba da napišu tri rečenice. Nakon te svoje izjave novinarima je poručio da ih ne napada, nego poziva na raspravu.
SADA ISPADA DA BEBIĆ PUNO RDAI?
KOMENTARI
___EVIL_ANGEL___ • 23.2.2009 15:39:16
• Citat [___EVIL_ANGEL___] pa gle, ja nemam pojma tko je bebić, ali činjenica je da se stvara takvo mišljenje o novinarima, jer od novinara se očekuje da dođu do istine, te da tom istinom utječu na poboljšanje naših života.a kad pogledam malo te dnevnike, zapitam se koliko čovjek mora biti ogavan da čita laž i gleda 4 milijuna u oči?to nisu novinari nego "talking heads", čitaju s blesimetra, otvaraju usta, ispuštaju glasove. oni ne misle, oni su doslovno "glave koje govore"pravi novinari su nešto drugo, a bebića upravo ti pravi novinari smetaju jer čačkaju mečku ..

• Citat [___EVIL_ANGEL___] On vjerojatno ima neke financijske koristi kad tako govori? iskreno...sumnjam da mu saborska mirovina od 10 000 kuna nešto znači jerbo ima dovoljno love da u hipu otplati stan u vrijednosti od 360 000 eura, 50.000 eura mjesečna otplata. prije će bit da se zapjenio jer se smatra naj-facom u saboru pa mu struže po egu da novinari pišu o "njegovom saboru" u negativnom kontekstu..

• meni kao totalnom nepoznavatelju situacije, zvuči kao da se ta njegova izjava odnosila upravo na te "talking heads" novinare.Kako može biti ljenčina netko tko čačka mečku? Jebote, ova država je zbilja zagađena otrovnim parama Jakuševca!
acinvokpit • 23.2.2009 15:27:08
• pa gle, ja nemam pojma tko je bebić, ali činjenica je da se stvara takvo mišljenje o novinarima, jer od novinara se očekuje da dođu do istine, te da tom istinom utječu na poboljšanje naših života.a kad pogledam malo te dnevnike, zapitam se koliko čovjek mora biti ogavan da čita laž i gleda 4 milijuna u oči?

tomislav
24.2.2009. 8:55
Danas ti je ko za stare juge, biti drzavni sluzbenik a biti u radicevoj stranci bolje da te nema, svi su trebali biti pasicevci bez obzira na etikum. Eto sto je uveo i Vladimir Ilic Hik, nesto jako novo i napredno.
mastermind
23.2.2009. 20:59
Nepristrana policija u kojoj se ne gleda koji je policajac u HDZ-u ili SDP-u, i neće nikome HDZ-ova iskaznica omogućiti bolji položaj, ne ne ne...pobrkali ste lončiće...
mišo 01
23.2.2009. 18:35
Pa kada je u pitanju obični građanin onda duže od godine dana, odnosno dok taj građanin sam ne zatraži policiju. Kada je Jopin sin iscipelario penzića nakon prometne nesreće policija je čekala godinu dana kada je prekršaini sud kaznio obojicu za prometni prekršaj, a penzić se nije osjećao krivim, pa javno ispričao da ga je ovaj cipelario, a da policija to nije unijela u zapisnik.
dr. ivo drugi
23.2.2009. 18:21
dobar komentar Danice,
policija je možda,vjerojatno i sama kriva što se je u ovom "slučaju" posumljalo u njenu vjerodostojnost.
6/7.02. slučaj "prijetnje"službenoj osobi
12.02. slučaj "priopćenja" ŽOHDZ
16.02. POKRETANJE POSTUPKA
10 dana mogućnost da se "ozbiljna" prijetnja izvrši

Pitanje je koliko će trebati policiji da reagira kad prijetnjom bude ugrožen običan građanin kad je ovoliko potrebno da se reagira na "prijetnju" nekakvoj službenoj osobi?
Danica
23.2.2009. 14:19
Kao žena i majka, kažem: Mladi crveni ali i svi drugi,draga hrabra djeco raznih boja: nedajte se uplašiti! Forum mladih se Ispričao, što bi još od vas htjeli!???Spominju struku, pravila struke! Novinar Mirković sve je dobro napisao: "Hrvatskim pendrekom po hrvatskoj mladeži?"Izgleda da ne treba upitnik!
Ali: n o p a s a r a n! Ili: S.F.-S-N.!
Pomest će ih c r lj e n i v j e t a r!


Još iz kategorije SDP