Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  KUD Virovitica

Rea Pranjić izabrana za predsjednicu KUD Virovitica. Igor Juran dopredsjednik, Sophie Palfi tajnica

  eg           02.04.2017.         8158 pogleda
Rea Pranjić izabrana za predsjednicu KUD Virovitica. Igor Juran dopredsjednik, Sophie Palfi tajnica

U subotu, 1.tavnja održana je izborna godišnja skupština KUD-a Virovitica na kojoj je podneseno izvješće o radu za 2016. godinu, razriješeni su dosadašnji članovi upravnog i nadzornog odbora i predsjednik društva a potom izabrano i novo vodstvo.

Tako je nakon dugogodišnjeg vođenja KUD Virovitica, umjesto Branka Počića na njegovo mjesto izabrana Rea Pranjić. U vođenju Drištva sudjelovat će i Igor Juran kao dopredsjednik, Sophie Palfi kao tajnica te članovi Upravnog odbora Renata Hrvoić, Renata Marmann Milković, Miro Odalj, Filip Sabo, Đurda Dopler, Matija Gosler. Rad društva nadzirat će i novoizabrani nadzorni odbor u sastavu Vjekoslav Vecko kao predsjednik te Sanja Samac i Iva Blažev kao članovi.

Zahvalivši se svojim članovim na suradnji, dugogodišnji predsjednik KUD-a Branko Počić osvrnuo se na rad u 2016. godini ali o svim problemima koje je društvo pratilo svih ovih godina dok je ga vodio, a kao najveći problem pokazao se, uz kronični nedostatak novca, nedostatak vlastitog prostora te je podsjetio stare članove gdje su se održavale probe. Podsjetio je i na sudjelovanja na brojnim smotrama hrvatskog folklora kao i na nastupe u popularnoj emisiji Lijepom našom koje su snimane u Virovitičko-podravskoj županiji a gdje su o radu KUD-a mogli svjedočiti i brojni gledatelji u Hrvatskoj i dijaspori.

Zahvalio u svoje ime i u ime KUD-a Gradu Virovitici te svim sponzorima koji su financijski pomogli i podupirali rad KUD-a, te je podnio financijsko izvješće za 2016.godinu.

Svečanost skupštine iskorištena je i za zahvale dugogodišnjim članovima pa su tom prigodom uručena Priznanja Stjepanu Kozjaku za 35 godina i Antoniji Šerer za 20 godina vjernosti KUD-u.

Novoizabrana predsjednica Rea Pranjić predstavila je plan i program rada KUD-a Virovitica za iduće razdoblje te je napomenula da će i dalje kao njezin prethodnik sa KUD-om čuvati i promicati hrvatsku tradicijsku kulturu, narodne pjesme, plesove i običaje, i brinuti se o narodnom blagu kako bi ga sačuvali za naredne generacije. Sreću u daljnjem radu društvu poručili su i brojni gosti iz županijskih udruga i društava a u ime Grada Virovitice i pročelnik za kulturu Alen Bjelica.

Na kraju skupštine novoizabrana predsjednica uručila je prigodan dar predsjedniku na odlasku koji je naglasio ne odlazi iz društva i da će nadalje će biti njegov član.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije KUD Virovitica