Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Europska unija

Razvoj konkurentnog okruženja za ulaganja u hrvatskim županijama

        07.07.2010.         1862 pogleda
Razvoj konkurentnog okruženja za ulaganja u hrvatskim županijama

U sklopu projekta „Razvoj investicijskog okruženja", koji se realizira korištenjem pretpristupne pomoći EU - IPA komponenta III C, i dio je Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2009., danas 7. srpnja u Vrbovcu, održava se seminar pod nazivom „Marketinški standard" te se time završava prvi krug aktivnosti koje su planirane za 8 županija uključenih u osnovni "Program certificiranja regija za ulaganja" (ICPR - Investment Certification Programme for Regions). Projekt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva „Razvoj investicijskog okruženja" jedan je od najvrijednijih ugovora o uslugama financiranih od strane Europske unije koji se trenutačno provode u Republici Hrvatskoj. Njegova vrijednost iznosi 2,5 milijuna eura, od čega EU financira 75 posto, a RH 25 posto. Provedba ovog IPA projekta započela je 01. veljače 2010. godine, trajanje projekta je 20 mjeseci.

Projekt je nastavak dvije prethodne faze ICPR programa u kojima je sudjelovalo 12 županija, a koje su provedene 2006., 2007. i 2008. godine sredstvima EU (CARDS) i USAID-a. Sve županije koje su sudjelovale u projektu primile su certifikat za uspješno završen rad na projektu i imaju mogućnost korištenja logotipa „CROATIAN INVESTOR FRIENDLY REGION - CIFR".

U ovom projektu će doći do unapređenja i poboljšanja ICPR programa, a provedba će obuhvatiti sve županije koje do sada nisu sudjelovale u projektu. To su slijedeće županije: Brodsko-posavska, Ličko-senjska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka. Krajnji korisnici ovog projekta su županijske administracije i druge relevantne institucije na županijskoj razini, poput regionalnih razvojnih agencija, županijskih komora (HGK), Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, itd. ICPR ima značajan pozitivan utjecaj na ulagačku klimu u županijama uključenim u ovaj program, koji obuhvaća tri standarda: Informacijski, Imovinski i Marketinški standard.

Sudjelovanje predstavnika iz 8 hrvatskih županija na ovom seminaru prvi je korak u procesu certifikacije za Marketinški standard, koji ima za cilj razvijanje usmjerene promocije županija i odgovarajuće razine usluga koje iste pružaju ulagačima. Sudionici seminara - članovi županijskih timova, unaprijedit će svoja znanja i vještine u svezi promoviranja prednosti i poslovnih mogućnosti svojih županija potencijalnim ulagačima u skladu s međunarodnim standardima.

Poboljšanjem komunikacije, suradnje i koordinacije regionalnih i središnjih institucija uključenih u poticanje ulaganja i radom na osiguranju konkurentnosti u natjecanju za strane ulagačke projekte, ovaj projekt doprinosi promoviranju Hrvatske kao poželjne destinacije za ulaganje.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Europska unijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.