Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

Razriješeni pročelnici gradskih upravnih odjela i tajnik Grada

  sbg           10.09.2003.         4676 pogleda
Razriješeni pročelnici gradskih upravnih odjela i tajnik Grada
VIROVITICA, 10. kolovoza – Kao što je bilo i najavljeno na današnjoj sjednici virovitičko Gradsko poglavarstvo razriješilo je s dužnosti tajnika Gradske uprave Borisa Poljanca i pročelnike Zdravka Slavića iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove, Vladimira Kiša iz Upravnog odjela za gospodarstvo i financije i Jozu Erpačića iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Za ta je radna mjesta raspisan novi natječaj, kao i za novo radno mjesto pročelnika Ureda gradonačelnika. «Ovakva odluka bila je nužna želim li ostvariti ono što sam najavio preuzimajući dužnost gradonačelnika – da će Gradska uprava biti efikasna i po mjeri građana, te da ću, kako je to i uobičajeno, sam izabrati suradnike za provođenje svoga programa», objasnio je gradonačelnik Ivica Kirin. Razriješene službenike, koji su od danas, kako se to kaže, «na raspolaganju», gradonačelnik će već od sutra rasporediti na nova radna mjesta, a poslove pročelnika do izbora i imenovanja novih, obavljat će službenici gradskih upravnih tijela po rješenju gradonačelnika o privremenom rasporedu. Otklonio je gradonačelnik i sumnje da je Pravilnik o unutarnjem redu upravnih tijela donijet protuzakonito i da ga je trebalo potvrditi i Gradsko vijeće, na što su proteklih dana upozoravale pojedine oporbene stranke. Rekao je da je Ministarstvo pravosuđa i lokalne i područne (regionalne) samouprave potvrdilo da je takvu odluku nadležno donijeti Gradsko poglavarstvo. «Ovakva odluka bit će, istina, dodatni trošak za gradski proračun jer svi službenici koji su sada na raspolaganju imaju sva zakonska prava iz radnog odnosa, no, to je nužnost koja se nije mogla izbjeći i vjerujem da će u konačnici šteta za grad biti mnogo manja nego da smo nastavili raditi na dosadašnji način», zaključio je gradonačelnik nakon što su članovi Gradskog poglavarstva jednoglasno odlučili o razrješenju gradskih službenika. O nužnosti ovakve odluke dokaz je, rekao je Kirin, i činjenica da su već i njegovi prethodnici pokušavali smijeniti pročelnike ali u tome nisu uspjeli. «Mi smo problem rješavali možda sporije nego su to od nas naši birači očekivali, ali smo sve odradili po zakonu», zaključio je Kirin. Raspisan je i danas natječaj za tri kontrolora parkiranja. Time će se riješiti dugogodišnji problem jer već tri godine kontrolori parkiranja rade na ugovor o djelu.
KAKO SU «ZBRINUTI» TADA «NEPOĆUDNI» DJELATNICI 1998. GODINE
Nije zgorega podsjetiti kako su i kada na ova mjesta došli danas smijenjeni gradski službenici i što se događalo 1998. godine, kada je nakon neuspjeha mr. Antuna Mihokovića, gradsko «kormilo» uz pomoć koalicijske vlasti preuzeo Petar Kralj.

Izuzetak je jedino Zdravko Slavić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove, koji je na toj funkciji bio još iz prvog HDZ-ovog mandata, točnije, u Odjelu je od njegova ustrojavanja.

Vladimi Kiš je na pročelničko mjesto imenovan 12. siječnja 1998. godine. U fotelju je stigao iz TVIN-a gdje je radio 18 godina, a iz nje je tada «izgurao» Branimira Markotića ali njega je tadašnja županijska vlast (HDZ!) ubrzo «smijesila» na funkciju ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo «Sveti Rok».

Jozo Erpačić, za kojega se čulo da sa 33 godine učiteljskog radnog staža i bogatim iskustvom u društvenom životu virovitičkog kraja može mnogo doprinijeti razvoju društvenih djelatnosti, na pročelničko mjesto imenovan je 30. siječnja 1998. godine. Njegovim odlaskom bez pročelničke stolice je ostao Pero Turčinović, ali je i on ubrzo našao novo mjesto pod suncem – u ravnateljstvu Glazbene škole.

Oko tajničkog mjesta dizala se početkom 1998. godine poprilična prašina. Smjenom Željke Grahovac (tada Vukelić), tu je trebala najprije doći članica SDP-a Mladenka Vuković- Simonović (danas rukovoditeljica u Područnom uredu Porezne uprave), ali je ona odustala i to nakon što je već imenovana (poslije ćemo od njenih stranačkih kolega čuti priču o strašnim pritiscima koje je, navodno, tada doživljavala). Na to mjesto onda je iz sindikata stigao Boris Poljanac. Željka Grahovac našla je novo radno mjesto u Tvornici šećera i tamo je bila sve do nedavno.

Što mislite o ovoj odluci–

KLIKNITE OVDJE

- i napišite to na našem FORUMU

Opširnije o Pravilniku o unutarnjem redu upravnih tijela Grada Virovitica koji je Poglavarstvo prihvatilo na sjednici 2. rujna čitajte više u tekstu
Stvorene pretpostavke za smjenu gradskih pročelnika

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica