Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Županija

Razmjena udžbenika za polaznike osnovnih i srednjih škola

  vpž           03.08.2009.         1321 pogleda
Razmjena udžbenika za polaznike osnovnih i srednjih škola

VIROVITICA - Župan Tomislav Tolušić, uoči ovogodišnjeg početka nove školske godine, uputio je obavijest  roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja Virovitičko-podravske županije:

Poštovani roditelji,
Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (N.N. broj 86/09) od ove godine su izmijenjene odredbe Zakona o osiguravanju sredstava za nabavku udžbenika i drugih nastavnih sredstava iz državnog proračuna. Sredstva za ovu namjenu više se ne osiguravaju u državnom proračunu izuzev nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava sukladno kriterijima članka 57. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i sukladno članku 77. Zakona o socijalnoj skrbi (korisnici prava na stalnu pomoć, korisnici prava na skrb izvan vlastite obitelji kojima je osiguran smještaj u udomiteljskoj obitelji), a polaznici su osnovne ili srednje škole.

Kako bismo što bezbolnije riješili nastalu situaciju i omogućili roditeljima da na najjednostavniji način priskrbe udžbenike za svoju djecu, molimo Vas da uščuvane i uporabljive udžbenike vratite u školu koju polaze vaša djeca, kako bi se isti mogli razmijeniti. Razmjena udžbenika bi se trebala odvijati prema popisu odabira udžbenika istaknutih na vidljivim mjestima u školi ili na internet stranicama škola. Zahvaljujemo se školama koje su već pozvale učenike i roditelje da na ovaj način pomognu roditeljima koji nisu u prilici da nabave nove udžbenike i unaprijed se zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u akciji raspodjele udžbenika, te dati svoj doprinos u premošćivanju ove teške situacije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.