Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Bolnica

Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate

  icv.hr           28.04.2017.         5979 pogleda
Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate

Ravnateljica Opće bolnice Mirjana Peček nedostupna je ovih dana za novinare, ali je u povodu godišnjice dolaska na ravnateljsko mjesto (27. travnja) razgovarala za ICV. Aktualne teme - diskriminirajuća odluka o načinu parkiranja unutar bolničkog kruga i pozivi na informativne razgovore zbog fejzbuk komentara se ne spominju, ali se „osvrnula i na najvažnije događaje i projekte koji su obilježili njen dosadašnji rad“.

„Došla sam u Opću bolnicu Virovitica prije godinu dana s namjerom da njezini zaposlenici i svi stanovnici Virovitičko-podravske županije budu zadovoljni i da im je zdravstvena zaštita što dostupnija, da se neki odjeli koji su bili zatvoreni što prije otvore i da svi zajedno budemo zadovoljni. Ono što je svakako važno napomenuti jest i činjenica da je virovitička bolnica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA prijavila projekt vrijedan 50 milijuna kuna i s tim projektom ćemo opremiti operacijske sale s centralnom sterilizacijom i jedinicom intenzivnog liječenja kao i dnevne bolnice, čime će kvaliteta zdravstvenih usluga biti znatno veća, a znatno će se skratiti i boravak naših pacijenata u bolnici. Idemo prema Europi, prema europskim standardima, težimo tome da stanovnici naše županije što kraće borave u bolnici, da u isto vrijeme dobiju što kvalitetniju uslugu i budu što zadovoljniji“.

U utorak, 2. svibnja, u vijećnici Virovitičko-podravske županije bit će održana početna konferencija projekta“Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica OB Virovitica” u sklopu poziva “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama”. Riječ je projektu vrijednom 50 milijuna kuna, jednom od najvećih agencije Vidra i Virovitičko-podravske županije.

„Virovitička bolnica je bila među prvima koja je predala cjelokupnu dokumentaciju za projekt koji se sastoji od tri modula. Modul I. – opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinice intenzivnog liječenja sa sobom za buđenje u vrijednosti 20.095.340 kuna; Modul II. – opremanje dnevnih bolnica u vrijednosti 6.575.187,50 kuna; Modul 3 – izgradnja i dogradnja Aneksa B1, odnosno nove zgrade površine 2040 metara kvadratnih u iznosu od 22.294.809,61 kuna. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta, posebno Razvojnoj agenciji VIDRA koja je aplicirala projekt na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač, njenom zamjenicom Nedom Martić i cijelom njihovu timu, kao i članovima našeg bolničkog projektnog tima. Najveća hvala Tomislavu Tolušiću, bivšem ministru regionalnog razvoja i europskih fondova, a sadašnjem ministru poljoprivrede, na nemjerljivom doprinosu u realizaciji ovog projekta. Hvala i Tomislavu Petricu, ravnatelju SAFU-a, kao i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak te predsjedniku Upravnog vijeća OB Virovitica Igoru Androviću“, rekla je ravnateljica Peček.

Zaposlenicima virovitičke bolnice isplaćuje se plaća do 10. u mjesecu, dobili su božićnicu, dobit će i regres, a sve aktivnosti su usmjerene kako bi svi zaposlenici bili zadovoljni. Opća bolnica Virovitica zapošljava 652 radnika i uz sav uloženi trud i napore, zajedno s podrškom Upravnog vijeća bolnice i Virovitičko-podravske županije kao osnivača, gotovo je nemoguće postići da baš svi budu zadovoljni.

Govorila je i o financijskom poslovanju.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu naglasiti da nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate. Svake treće srijede u mjesecu svi ravnatelji županijskih bolnica imaju sastanak u Ministarstvu zdravstva vezano uz financijsko poslovanje bolnica. Na posljednjem sastanku koji je održan 19. travnja, a na kojemu su nazočili i predsjednici UV bolnica bili su prezentirani rezultati poslovanja bolnica i zadovoljstvo mi je što iskazani rezultati poslovanja OB Virovitica imaju pozitivan predznak. Nadam se da će ovo pozitivno poslovanje biti vjetar u leđa da svi zajedno radimo još bolje kako bismo i u budućnosti bili pozitivan primjer i istaknuli se kao jaka regionalna bolnica.
Bitno je istaknuti kako je bolnica ostvarila pozitivan financijski rezultat od 200.851 kn za ožujak 2017. godine, a u istom razdoblju prošle godine bilježila je negativno financijsko poslovanje od 780.732 kuna.
Naša Uprava sukladno uputama Ministarstva zdravstva nastavit će i dalje racionalizirati poslovanje i iznaći dodatne mogućnosti koje će pomoći u stabilizaciji pozitivnog poslovanja na način da se zadrži standard i kvaliteta zdravstvene zaštite – zaključila je ravnateljica OB Virovitica Mirjana Peček u razgovoru za ICV.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica