Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Raspništvo: Dok drugi štede u Pitomači se razbacuju novcem iz poračuna

  gg/ml           27.09.2013.         4971 pogleda
Raspništvo: Dok drugi štede u Pitomači se razbacuju novcem iz poračuna

U Pitomači je općinsko vijeće povisilo plaću načelnika Željka Grgačića (HDZ) sa 10.300 kuna na oko 11.500 kuna. Dvojica njegovih zamjenika i predsjednik Vijeća umjesto 1.500 kuna primat će 2.500 kuna naknade, a vijećnici, njih 17, koji su dosad primali 130 kuna po sjednici, imat će stalnu mjesečnu naknadu i to po 300 kuna.O tome su na nedavnoj konferenciji za novinare Hrvatske stranke pravne države (HSPD) govorili vijećnik te stranke pitomačkom općinskom vijeću Zlatko Majstor i predsjendik stranke Siniša Prpić.

„Ovo je samo jedna u nizu pogrešnih odluka kako Općinskog vijeća Pitomače tako i kompletne HDZ-ove vlasti.  Povećanje plaće općinskog načelnika, odluka je donesena većinom glasova koalicije HDZ/HSS.  Obrazloženje je bilo da je načelnik najmanje plaćen u odnosu na ostale načelnike u našoj županiji, konkretno Špišić Bukovici, Lukaču, Gradini i Suhopolju. S druge strane proračun je podignut za 2, 7 milijuna kuna zbog isplate odštete u slučaju  Baković i zbog nepoštivanje ugovorne obveze u Županiji prema isplati sredstava za dovršenje srednje škole. Mi smo se izjasnili protiv promjene proračuna i donošenje te odluke jer smatramo da je u Hrvatskoj trend da se plaće smanjuju, a ne povećavaju. Koliko imamo informacija plaće su povećavaju jedino u Virovitičko-podravskoj županiji, jedino tu ostaje sve po starom" rekao je Zlatko Majstor.

Načelnik općine smatra da nije napravljeno ništa nezakonito. „Dosad sam imao najmanji koeficijent i najnižu plaću od svih načelnika. Kad je trebalo, prvi sam smanjio svoju plaću. Sada sam samo iskoristio koeficijent na koji imam pravo", izjavio je novinarima Grgačić koji sve promjene opravdava izjednačavanjem sa drugim općinama u županiji. „Znam da nije dobro vrijeme za taj potez. No ja svoju plaću zaradim. Imam jako puno obaveza, brinem za općinski komunalac, za vrtić. Radim puno, za razliku od nekih načelnika koji ništa ne rade, a imaju daleko veću plaću nego ja",  kategoričan je Grgačić.

Grgačić objašnjava da se povodio poštenjem.  „Zna se dogoditi da si načelnik napiše kilometre koje i nije prešao kada koristi svoj automobil u službene svrhe. To je dodatna zarada. Mi smo pošteni, imamo službeni automobil, vozača, na kartici se vidi koliko smo potrošili za gorivo. Prošli smo dosad 38.000 kilometara", kaže Grgačić.

Predsjednik HSPD-a Siniša Prpić smatra da za ovaj potez nema nikakvog opravdanja. „Na zadnjem smo mjestu po broju zaposlenih u Hrvatskoj. Imamo najniže plaće u realnom sektoru. Umjesto da općine, solidarno sa ljudima koji pune proračun, krenu u snižavanje svih plaća i naknada službenicima, oni gomilaju troškove. Mještani Pitomače još su dobro i prošli. Gradonačelnik Virovitice ima više od 15.000 kuna, za župana Tolušuća samo nebo zna, ali kreće se oko 20.000 kuna. Imamo situacije da su to pet prosječnih plača jednog radnika u TVIN-u.  Imamo situaciju gdje jedan načelnik općine ima posla s tužbama građana gdje proračun trpi, imamo gradonačelnika Virovitice koji sjedi na optuženičkoj klupi i čeka presudu,  imamo župana Tolušića koji je već pravomoćno osuđen zbog vrijeđanja na portalima i koji biskupu Jezerincu otima kruh šećući se od Blajburga do Knina, a s druge strane svoj vojni rok odslužuje pod čudnim okolnostima. Čovjek koji docira pod tematskim sjednicama, a nije u stanju tri godine isplatiti naknade članovima biračkih odbora u visini od 500 tisuća kuna, a nije u stanju isplatiti ni 500 kuna ugovornih obaveza za školu u Pitomači", kazao je Prpić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
29.9.2013. 23:01
mirovnjak vidimo se vjerovatno u utorak ,valjda neće padati kiša da mogu obaviti moj posao pozdrav
stole123
29.9.2013. 22:54
UooH. to si sigurno u pravu a ja lijepo rekao siniši da je pogrešio što nije poslušao ženu, a on kao pravi muškarac neće poslušati ženu ni kad je ona u pravu pozdrav.
UooH
29.9.2013. 17:58
@atma ovo da je HSPD u VPŽ odlučio preuzeti odgovornost i ponudio je svoje kandidate na izborima ti ni malo ne drži vodu jer su oni bili u koaliciji sa SDP i izdali sve nas koji smo htijeli glasati za njih tako da ni u gradu veliki broj nije glasao za njih jer su pokazali svoje pravo lice i prigrlili partiju. Na svu sreću da je se to desilo prije izbora. HSPD=SDP
mirovnjak
29.9.2013. 15:01
@Stole!
ja sam skoro svako prijepodne u Teni. dobro si došao.
Ti mene očito poznaš, ja tebe ne, ali ne mijenja stvar.
atma
29.9.2013. 13:12
Svatko od nas, a posebno lideri u društvu, trebali bi ozbiljno razmotriti u kojoj mjeri posjeduju sljedeće odlike: kontrola uma i osjetila, tolerancija, razlikovanje, ustrajnost u izvršavanju dodijeljene dužnosti, istinoljubivost, milostivost, pažljivo proučavanje prošlosti i budućnosti, zadovoljstvo u svakoj situaciji, velikodušnost, odvojenost od osjetilnog uživanja, vjera u duhovnog učitelja, posramljenost u slučaju nepravilnog djelovanja, dobrotvornost, jednostavnost, poniznost i zadovoljstvo unutar samog sebe.

Odgovorno tvrdim da bi rezultati analize bili poražavajući.
fitilj
29.9.2013. 12:55
@francek i kod ispravka netočnog navoda si opet jako pogriješio, vjerujem bez loše namjere, jer si pobrkao nezadovoljstvo i kritiku.

A to što je neki kandidat po drugi, treći ili onaj koji koji je čak i četvrti potvrdio mandat, govori samo u prilog žalosnoj činjenici da se kandidati na izbornim listama ne postavljaju po sposobnosti, već podobnosti i vjernosti potpisniku izborne liste! Općepoznata stvar je da izborne liste služe za `uhljebljivanje` kadrova, koji se ne bore za interes hrvatskog naroda, već se svojimpoltronstvom i vjernošću ušupkava političkim mecenama, jer da nije tako onda

Prema tome kao što se do posla dolazi preko rodbinske i stranačke veze tako se i na izborne liste dolazi isključivo prema vjernosti vođi stranke, partijskog ogranka, ili podružnice www.dw.de/hrvatska-do-posla-preko-rodbinske-i-strana%C4%8Dke-veze/a-16778198

francek
29.9.2013. 11:44
Ispričavam se zbog zadnje rečenice u tekstu, koja treba glasiti : Stoga štovani fitilj preispitajte sebe i svoje nezadovoljstvo bolje usmjerite na one koji to uistinu i zaslužuju !
francek
29.9.2013. 11:40
Ne bih se ni u snu usudio pomisliti da su na zadnjim lokalnim izborima u svim općinama i gradovima VPŽ građani davali svoje glasove lošim i korumpiranim kandidatima. Mnogi su po drugi ,neki po treći a ima jedan koji je čak i četvrti mandat potvrdio . Stoga štovani fitilj preispitajte sebe i svoje bolje usmjerite na one koji to uistinu i zaslužuju !
siniša prpić
29.9.2013. 9:50
Komitet, kao komitet...., jel` partijski ili vjerski, dođe mu na isto. Trebati će još proći Save i Drave....

youtube.com/watch?v=3qe1fdMokLo
mirovnjak
29.9.2013. 9:10
€Stole!
Prema tvom komentaru od 28.09.2013 u 22;33;32 ne trebaju izbori i samo pitanje, a ne tvrdnja bili to tvoje "tijelo" koje mijenja bez izbora predsjednika, premijera, župane gradonačelnike i načelnike bilo neki novi komitet i ko bi ga birao i kome bi odgovaralo?
siniša prpić
28.9.2013. 23:59
Za sve ljude dobre volje....

youtube.com/watch?v=3__N4Ge2wLY
bać joza
28.9.2013. 23:43
Poštovani!

Narod može smjeniti vlast i otkazivanjem poslušnosti, no to je u demokratskom svijetu rijetka situacija.

Nažalsot, tek demokratski izbori ili gubljenje povjerenja od strane vjećnika predstavničkog tijela može smjeniti vlast. To je jednostavno tako. Da, može se i reći: "Crkni kenjče dok trava ne naraste!" Sve drugo bila bi revolucija, ali revolucija uvijek jede svoje prvoborce.

Kada bi svijest političara bila veća i njihova odgovornost se podudarala sa stanjem nacije, vjerojatno bi se i vlasti brže mjenjale, no to bi donijelo nestabilnosti koje također nisu dobre. Vjerujemo da će kvalitetni, sposobni, odvažni i odgovorni pojedinci imati hrabrosti stati naprijed i zadobiti povjerenje birača i doniejti boljitak našemu narodu. Nema nam druge nego biti strpljiv i pametan.

Pozdrav!
stole123
28.9.2013. 23:20
je atma ima narod pravo,ali na koji način političari su svjesni da se narod neće podići u tolikom broju. pa zar nismo imali nedavno prosjede poljoprivrednika,pa liječnika ali to ništa ne vredi oni su za sada nedodirivi,
atma
28.9.2013. 23:16
@bać joza
Vaša teza je "čekaj magarče dok trava naraste". Ne slažem se s Vama. Narod je birao svoje vođe da ih služi s ciljem općeg dobra. Izabrani političari su obećali da će to i učiniti, međutim ako izigraju povjerenje narod ima pravo i dužnost tražiti smjenu takvih neodgovornih "lidera".
stole123
28.9.2013. 23:16
bać joza hvala također i vama
bać joza
28.9.2013. 23:14
Poštovani!

Slažem se, no vjeran pas je vrijednost! No, uzalud je psu nešto govoriti jer ne znamo njegov govor. Vjeran pas cijeni samo svoga gospodara, ali druge ne.

Takvi su i birači. Cjene onoga tko ih kvalitenije, sadržajnije, jasnije, odgovornije i s više referenci uvjeri da je upravo on taj kome treba udijeliti vlast.

Da li se birači koji put opeku? A, da! Itekako. No, slijedeći put otvore četvere oči. I tada možda ponovno pogriješe, ali sami se ofure.

Svejedno, nadamo se boljitku lijepe naše na svim područjima. Neka svatko obavi ono što mu je dužnost, pa i više od toga, i stvar će sigurno ići naprijed.

Želim vam blagoslovljenu nedjelju!

Pozdrav!
stole123
28.9.2013. 23:13
bać joza sve je to tako ali ako u saboru sdp ima većinu kako očekujetee da ta većina će glasati protiv sdp, pa u tom slučaju ostaju bez para i oni sami, mislim da se tako nešto u hrvatskoj neće dogoditi uskoro, uvjek će se podržati oni koji ti daju plaću, ili zamislite padne vlada i pobjedi na izborima suprotna opcija, pa oni su ostali bez primanja velikih plaća, to je kod nas za sada nemoguće.
siniša prpić
28.9.2013. 23:06
Velečasni, pjesma Termita nije namjenjena pojedincu, već svima nama. U cjelini. Molim za malo više pozornosti, a manje površnosti.
Borba protiv ljudske gluposti voda je duboka.....

youtube.com/watch?v=ZPUXPFNanhg
bać joza
28.9.2013. 23:05
Poštovani!

U Virovitici i VPŽ je HSPD odlučio preuzeti odgovornost i ponudio je svoje kandidate na izborima. Ali, eto, birači im nisu dovoljno vjerovali, ili još bolje, mali broj birača im je iskazao povjerenje. I to je jednostavno tako. Oni koji su dobili povjerenje najvećeg broja birača sada vladaju i u Virovitici, i u VPŽ i u cijeloj Hrvatskoj!

U demokratskom svijetu, birači su ti koji mjenjaju političare. Ali i odgovorni političari mogu u jednom trenutku otkazati svoj glas voljenom vođi i time prouzročiti nove izbore. Nema nekog drugog tijela koje bi moglo smjeniti izabrane političare.

Ako ne prođe proračun, ako ne prolaze prijedlozi vlada, vlada pada. Primjer nam ej Italija. Vlada je izgubila povjerenje članova parlamenta i pada vlada. Tko to može biti i u gradskom ili općinskom vijeću. Ako ne prolazi proračun, pada načelnik ili gradonačelnik. Nažalost, ljudi često zbog vlastitih interesa nemaju hrabrosti napraviti taj iskorak. Nažalost, to je izbor svakoga čovjeka.

Demokracija ne poznaje nailno smjenjivanje vlasti. Gubljenje većine u predstavničkom tijelu ili novi izbori su jedini način promejne vlasti. Na nama je da čekamo.

Pozdrav!
stole123
28.9.2013. 22:48
atma, je tako hspd je ponudio svoje kandidate,ali smo isto tako svesni da oni neće dobiti vlast u skorije vrijeme, jedan od razloga je i ovaj, hdzeovi glasači bi velikim dijelom dali glas siniši ali se plaše da sdp ne pobjedi pa misle bolje sa hdzeom nego sa sdpeom, sdpeovi glasači se plaše hdzea pa opet ništa od te kombinacije, pored toga su svesni da hspd nemože dobiti izbore na državnom nivou, pa je i to jedan od razloga, mislim da bi trebalo ujediniti birače obe stranke da bi siniša prošao, na prošlim izborima je siniša napravio veliku grešku što je javno podržao sdp, na taj način je izgubio barem još onoliko glasova koliko je dobio na prošlim izborima , možda grešim ali takvi razgovori se vode među narodom a isti taj narod i zaokružuje na biralištima svoje favorite,
atma
28.9.2013. 22:36
@bać joza
Naprosto nije istina to što tvrdite. Evo npr. u Virovitici i VPŽ je HSPD odlučio preuzeti odgovornost i ponudio je svoje kandidate na izborima. Dakle, nije istina da se baš svi boje preuzeti rizik izlaska na izbore. Prema tome, molim ne pričati napamet!
stole123
28.9.2013. 22:33
bać joza je to tako kako ste napisali ali mislim da bi trebalo nešto poraditi da ako je netko nesposoban bude smjenjen prije a ne čekati 4 godine, zamislite jednu situaciju, jedan nesposoban pa za 4 godine dođe drugi nesposoban pa treći i tako redom dobijemo u stvari sve nesposobne, koji vuku ogromne plaće i još povisuju sami sebi plaće, zar nebi trebalo uvesti netko tijelo koje će nadzirati rad ,gradonačelnika,župana,saborskih zastupnika,premijera,pa i predsjednika,to tijijelo bi trebalo imati moć da smjeni i samog predsjednika ako nevalja ili ako nevodi dobro politiku, na primjer koliko smo puta dobili opomenu od hnb, da sanader troši i ono nezarađeno, isto imamo i sa milanovićem guverner priča jedno a oni ga neslušaju zar nebi bilo dobro da guverner hnb, ima ovlast da smjeni premijera, ili ministra financija ako nevalja ili primjer da gradsko vijeće smjeni gradonačelnika ako nevalja, samim tim što gradsko vijeće nebi smjelo biti stranački opredjeljeno, nešto poput porote u sudu, mislim da bi se tada naši političari itekako uozbiljili i razmišljali o svakom svom potezu, jer na ovaj način nevalja,u to smo svi sigurni ali bi nešto trebalo promjeniti , pozdrav
nadakon
28.9.2013. 22:23
Bravo siniša prava stvar..neznam zašto se bać joza našao u tome..
bać joza
28.9.2013. 22:21
Poštovani!

Slažem se. Zapravo to tako i je. Ako nisi dobro radio, ne prolaziš na slijedećim izborima. I stvar rješena. Samo je poteškoća što na vlast dolaze ne oni koji su sposobni, jer se zapravo boje preuzeti rizik izlaska na izbore, nego vlast uzimaju oni koji to vole i koji se ne boje rizika. Stara poslovica: "Tko ne riskira, taj ne profitira!" Stvar je jasna. I još ako im narod vjeruje, eto ti vlasti u ruke na 4 godine.

Pozdrav!
stole123
28.9.2013. 22:08
bać joza, mislim da bi narod trebao uvesti i u politiku normu kao na primjer u tvinu ili nekim drugim firmama prema zasluzi i nagrada ,pozdrav
bać joza
28.9.2013. 22:01
Poštovani!

Olaka kvalifikacija čovjeka. Nije fer da tako jedan školovan čovjek vrijeđa na osobnoj razini! Razočaran sam!

Pozdrav!
siniša prpić
28.9.2013. 21:04
Željo majstore......

youtube.com/watch?v=52T1rd7J3GE
bać joza
28.9.2013. 20:47
Poštovani!

Uopće nije problem u visini plaće, nego je problem u tome da li je ta plaća zarađena ili nije! Nažalost, provjera zarađenosti ili nezarađenosti plaća dužnosnika je ipak svake 4 godine. Koji put mi se čini za neke ljude to predugačak period, no neki tu svoju plaću zasluže, treba i to reći.

Pozdrav!
UooH
28.9.2013. 19:52
@bać joza Jasno je meni da je njih netko izabrao, nemam ništa protiv toga ali me zaprepastilo vaše stajalište uvezi povećanja njihove plaće koje je u ovako teškim vremenima nedopustivo a još više nedopustivo tako što braniti.
bać joza
28.9.2013. 13:40
Poštovani UooH!

Netko je izabrao načelnika općine Pitomača kao i načelnike drugih općina. Ako je narod toliko glup što je te ljude izabrao, neka mu bude tako kako je izabrao. Pa gdje je tu problem. Svatko je u demokratskom sviejtu, kao i kod nas, mogao istaknuti svoej ime i pozvati birače da za njega glasaju, ili za stranku koju predstavlja. Pa to je domokracija. Oni koji sada viču, a nisu imali petlje staviti svoje ime naprijed, jer bi se vjerojatno osramotili i tek tada vidjeli koliko ih narod poštuje i cijeni, mogu sada vikati koliko hoće. Za 4 godine imaju priliku ispraviti svoj krivi osjećaj i plan.

Pozdrav!
fitilj
28.9.2013. 12:58
@bać joza diko naša pametna, pa naravno da nije radnik u Tvinu, jer bi kao radnik u Tvinu treba biti sposoban za svoje radno mjesto, dok je kao načelnik općine Pitomača je trebao biti samo podoban.

I to je ,vbać joza ona relevantna i bitna razlika između poštenog i vrijednog radnika u Tvinu i rasipnog načelnika općine Pitomača, a kojeg načelnika i njegove korumpirane i lupeški nastrojene gazde, ti kao HDZ-ov igrač svesrdno braniš.
UooH
28.9.2013. 12:56
Baća joza nemoj brukati i sramotiti časne ljude profesije za koju se predstavljaš.
Ja isto mislim kao općinaSlatina da se ti lažno prestavljaš, sram te bilo.
bać joza
28.9.2013. 12:12
Poštovani guru!

Ne znam, ali ne radi u TVINU nego je načelnik općine! To je bitna razlika.

Pozdrav!
guru
28.9.2013. 11:07
Bač joza informiraj se kakvu to naobrazbu ima načelnik opčine Pitomača. Možda je i on u ktegoriji tvinovih radnika.
fitilj
27.9.2013. 23:19
@bać joza a da ti to nama otpjevaš?
bać joza
27.9.2013. 22:29
Poštovani!

Inteligencija i obrazovanje su dva različita pojma. Inteligentan čovjek može biti neobrazovan, kao što i obrazovan čovjek može biti neinteligentan. No, obrazovan čovjek ima veći ili širi opseg zainteresiranosti od neobrazovanog, a inteligentni čovjek zanima se za mnoge stvari, koje ne moraju biti nužno vezane uz obrazovanje.

Prema tome. Pretpostavljam da ste shvatili.

Pozdrav!
atma
27.9.2013. 22:21
@bać joza
Zapanjujuće je kako se usuđujete ustvrditi da "niže obrazovanog čovjeka ne zanima niti kazalište, niti kakva kvalitetna knjiga" i još tvrditi da je to bolna istina. To jednostavno nije istina.
Svakom razumnom čovjeku trebalo bi biti jasno da obrazovanje, premda je važno, uopće nije uvjet inteligencije.
Biti inteligentan znači biti sposoban vidjeti stvari onakve kakve jesu. Imati znanje znači ne govoriti pretpostavljam, možda, vjerojatno, ne znam!
Zato bez uvrede, ako nemate što pametno za reći, onda radije šutite.
siniša prpić
27.9.2013. 21:59
Pozdrav Pitomačkim vuskim stazama......, i poštenim podravcima.....

youtube.com/watch?v=uEe7_b6NHtA
bać joza
27.9.2013. 21:48
Poštovani!

Nije samo u pitanju Slatina. Uvijek su ljudi težili boljoj materijalnoj situaciji. Uvijek je bilo migracija i biti će. "Ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno nikad nije. Čim se željenog cilja dočepa, sto mu želja iz srca vrije!"

Kada pogledam reportaže iz Afrike, Azije ili iz Južne Amerike, pitam se čime smo mi zaslužili da živimo u ovakvim uvjetima. No, ne treba ići tako daleko. Otiđimo u Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju, Kosovo, Srbiju, Crnu Goru ili Bosnu i Hercegovinu. Mi smo za njih obećana zemlja. Naravno, možemo se uspoređivati i s razvijenim zemljama Zapada. Duh kapitalizma tamo vlada daleko duže vremena nego kod nas. I tamo je velika nepravda. Obični radnik u Njemačkoj zarađuje od 1200 do 2000 EUR-a. No radnik u Njemačkoj nema vlastitu kuću, vikendicu, vinograd, okućnicu. On živi u iznajmljenom stanu nekoga bogataša ili u socijalnom gradskom stanu. Nije mu nikako lako. Jasno, ima i onih koji su kreditima sebi napravili lijepe kuće i imanja, a ima i onih koji imaju daleko više. Da! Mi bi se s njima uspoređivali koji generacijama stječu materijalna dobra, a mi bi to preko noći, i da nam to još netko pokloni.

Tko će naše ljude ujediniti u proizvodnji određenih poljoprivrednih artikala, tko će ih ujediniti u proizvodnji voća itd. Naravno - država! A ne! To nije posao niti države, niti županije, niti gradova i općina. Ljudi se moraju sami udružiti kako bi s njima netko mogao ozbiljno surađivati. E to neće ići. Mi se ne možemo složiti. Dva Hrvata, tri stranke. Nisu niti Srbi bolji.

Pretpostavljam da su Slatinom kao i svim našim gradovima i općinama u Virovitičko podravskoj županiji tijekom zadnjih 23 godine upravljali oni ljudi koje su birači izabrali. Tako je bilo i na izborima ove godine. Da li je narod dobro izabrao, ne znam, ali pretpostavljam da narod najbolje zna tko će u njihovo ime najbolje upravljati njihovim resursima. Tako je narod izabrao i na državnoj razini. Da li je pogriješio? Ne znam! Narod zna!

Obazirati se na nekorektne, nekulturne i vrijeđajuće komentare i blaćenja nije na mom nivou. Vrijeđanjem drugoga čovjek daje sliku o sebi. Nisam ničiji plaćenik, nisam član niti jedne stranke. Obiteljski me je odgoj učio da prihvaćam svakog čovjeka bez obzira na njegovu političku, vjersku ili svjetonazorsku opredjeljenost i učinio me strpljivim s velikom dozom praštanja.

Pozdrav!
općinaSlatina
27.9.2013. 21:18
Poštovani!

Kakva struka kakav oltar ovaj lik je samo jedan mali sitni plaćenik. Bruka i sramota za časne ljude profesije za koju se lažno predstavlja.

Pozdrav!
fitilj
27.9.2013. 21:10
@atma ma treba razumjeti bać jozu. On ti je još uvijek u sveri onih selskih "idila" u kojem su seljaci dobri za donošenje košarica sa crkvenim milodarima. Uvjeren sam da bi se kod prevrtanja kompe i naš @bać joza utopio kada bi mu njegovi seljani vikali "bać joza daj ruku", jer kako se iz njegovih komentara da zaključiti da je za njega uzimanje uzvišenije nego davanje.

Zato je u svojim komenarima na virovitica.net jedini žučljivi i svađalački nastrojeni zagovornik HDZ-a!


Sve drugo je u domeni neke više "inteligencije" koje taj svoj intelekt dokazuju odlaskom u kazalište, ili citiranjem nekog citata iz neke knjige!
atma
27.9.2013. 20:54
Zanimljivo je kako @bać joza o svemu može raspravljati, a na moje jednostavno pitanje iz njegove struke nije dao nimalo zadovoljavajući odgovor i sukladno tome nije dobio niti prolaznu ocjenu. Toliko o vjerodostojnosti.
mirovnjak
27.9.2013. 20:49
@ Bać Joza!
Ti iz strašnijeg razmiščjanja u strašnije.
Iseljavanje. Tko ga potiče? rade li to ljudi iz obijesti?
Potiču ga oni koji su upropastli radna mjesta i ne čine ništa da se nova otvaraju.
Ne rade to ljudi iz obijesti već od svekolikog siromaštva jada i bijede (stopa siromaštva 47% prosjek Hrvatske 19% Moja Slatina kao najsiromašnija u županiji vjerojatno preko 60%).
TKO je upropastio Slatinu?
Pa valjda nisu snaše sa Slatinske tržnice već oni koji su sa njom vladali i u njoj vedrili i oblačili.
To je moj Bać Joza tebi kao svećeniku normalno?
fitilj
27.9.2013. 20:37
@bač joza uvjeren sam da će ti Jopa i njegovi jataci čestitati na tvojim komentarima i reći kapa dole, jer dok je ovakvih branitelja lupeške politike i lupeža koji su opljačkali i uništili Hrvatsku, a posebno našu Županiju, i područje bivše općine Podravska Slatina, HDZ se ne mora bojati da će vjernici u Crkvi čuti rijeć Božju, već samo prodike HDZ-ovih štitonoša u crkvenoj odori!
bać joza
27.9.2013. 19:55
Poštovani!

Slatina je doživjela fijasko, i ovako i onako. Tko je tome kriv? Odgovora puno, a krivaca nema jer nitko nije kazeno gonjen, koliko god ovo strašno zvučalo.

Voćin kao općina ima najveći prirast stanovništva. Sve ja to znam, no koja je perspektiva Voćina? Mladi iz Voćina odlaze u pravcu Bjelovara, Brckovljana, Dugog Sela, Zagreba i more.

Niti sam slušao niti vidio perspektivu cijenjenog saborskog zastupnika. Iz moga komentara ne može se isčitati da ja nekoga branim nego iznosim bolne činjenice. HDZ je na vlasti u svim općinama i gradovima Virovitičko podravske županije. Zašto je Slatina stradala vjerojatno znate najbolje vi koji u njoj živite i radite. Vjerojatno su je upropastili Slatinčani, ako su dopustili da drugi njima komandiraju.

Općina Sopje je općina sa pretežito starijim stanovništvom. Prirodnim umiranjem neka sela općine Sopje su se smanjila do neprepoznatljivosti. To je jednostavno tako. Moja rodna župa u Hercegovini je 1945. nakon rata u kojoj su stradali isključivo Hrvati, jer je župa bila 100 % nastanejna Hrvatima je brojila 3.500 duša. Danas ta župa broji 480 stanovnika. Selo Bankovic u općini Zdenci su prije 2. svjetskog rata izvozili sir iz dvije seoske sirane u Beč. Od 130 domaćinstava selo je spalo na 41 kuću i 115 duša. i nije bio HDZ nikada na vlasti.

Ne branim nikoga niti mi je to bila namjera, nego samo iznosim činjenice koje me bole. Moj narod hrvatski izumire i nestaje. Moralna podvala vladajućih ga je totalno zatrovala i uništila nadu da će biti bolje. Ipak, vjerujem da će biti bolje.

Pozdrav!
mirovnjak
27.9.2013. 19:11
@Bać Joza!
Prestrašno je napisati da grad koji ima cca 12.000 stanovnika i još uvijek upisuje 6 razreda osnovno školaraca nema perspektivu a još strašnije napisati da na razvoj nekog mjesta utječe "struktura stanovništva".
Pa znaš li ti Bać Joza da jedna od općina koje ti otpisuješ ima jedan od najvećih prirasta stanovništva u Hrvatskoj.
A ova tvoja perspektiva je prepisana iz jednog Jopinog nastupa na radio Virovitica prije od prilike 8 godina.
Ovo je indirektan odgovor zašto nam je ovako i potvrda moje dugogodišnje teze da su oni koje ti braniš Slatinski kraj otpisali, pa čak i općinu Sopje u kojoj je 1991 godine osnovan prvi odbor HDZ-a na ovim prostorima. Ovo im je preko tebe poruka da vide što su napravili.
bać joza
27.9.2013. 18:07
Poštovani Mirovnjak!

Slažem se s vama. Pretpostavljam da znate kakva je struktura stanovništva u općini Voćin, Mikleuš, Zdenci, Nova Bukovica, Sopje, Čađavica, Crnac, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica.

Objektivno. Jedino gradovi Orahovica i Virovitica te općine Lukač i Pitomača imaju perspektivu. Slatina je nažalost doživjela to što je doživjela.

U gore navedenim općinama je totalni mortalitet. U tim općinama ljudi jednostavno nema. Te općine jednostavno nemaju materijala koji bi ih podigao, kako na materijalnom planu, tako i na općem. Mi se naravno možemo složiti s ovom konstatacijom ili ne složiti, ali staračka domaćinstva i tolike prazne kuće govore ono što govore. To su činjenice.

Da! Nedostaje kvalitetnog kadra koji bi se upustio u poduzetničke vode, koji bi donio jedan novi impuls cjelokupnom društvu. Nažalost, to je tako.

Pozdrav!

P.s. Atma. Citirani tekst je na prvi pogled "na rubu pameti", ali je bolno istinit.
nadakon
27.9.2013. 18:04
Samo ti bać joza i dalje budi ciničan prema sirotinji..tvojem cinizmu zaista nema kraja..nadam se da ovo čitaju i siromašni vjernici koji ti svake nedjelje ostavljaju svoju krvavo zarađenu kunu pa neka znaju šta o njima misliš..nadam se da ne misliš o njima ono šta je jedan naš bivši predsjednik izjavio da smo stoka sitnog zuba..
atma
27.9.2013. 17:41
Citat @bać joze

"Nižeobrazovanog čovjeka ne zanima niti kazalište, niti kakva kvalitetna knjiga. Može otići na seosku nogometnu utakmicu, popiti pivo s kolegama i vratiti se svojoj kući. Liječnika kao više obrazovanog čovjeka moraju zanimati druge stvari, koje naravno, opet više koštaju."

Šta reći na ovo osim NA RUBU PAMETI!!!
mirovnjak
27.9.2013. 17:35
@ Bać Joza!
U pravu si kada kažeš da razlika 10.300 do 11.500 nije velika, ali upravo za to samo socijalno neosjetljiv i politički bahat dužnosnik ovo može napraviti.
No nije ovo razlog što se javljam, već tvoja opetovana tvrdnja za što smo siromašni.
Tvrditi da je tome kriv potpapučki kraj ili područje uz rijeku Dravu može pasti napamet ili čovjeku koji se u ono što piše ne razumije ili je totalno pristran.
Ti ocijeni što je točno.
Ima Osječka župaanija i potpapučki ili potdiljski kraj, a bogami ima i podravski, pa je u njoj 17% siromašnih, a kod nas 47% (prosjek u državi 19%)
Vidiš moj Bać Joza kada su ovi koje ti uporno braniš preuzeli vlast u tom potpapučkom kraju samo u Gaju i Uzoru u Voćinu radilo je preko 1.000 ljudi u Slatini preko 5.000, a u podravini se proizvodilo u prosjeku 70 m3 pšenice po hektaru, a ovi tvoji su doveli da sada tamo radi manje od 100 ljudi u Slatini manje od 500, a prinosi pšenice su ispod 30 m3 u prosjeku.
To je moj Joza razlog siromaštva koje nije statistička greška već stvarnost.
bać joza
27.9.2013. 17:29
Poštovani!

Jačina argumenta pojedinog komentara ne očituje se u vrijeđanju ili blaćenju pojedinog komentatora nego se očituje u njegovoj mirnoći, kvaliteti odgovora i odgovornosti prema čitatelju.

Kada se Naslovom članka ili reklame želi kod običnog, prosjećnog čitatelja proizvesti prvi psihološki bum, onda se napiše naslov članka kao gore napisani.

Nitko ne treba braniti siromašne kao niti braniti bogate. Pitanje je uvijek kako procijeniti nečiji rad ili nečiji posao. Teško zvuči kada radnik u TVINU ima 2.000 kn plaće za mjesec dana. Teško zvuči kada liječnik u Bolnici Virovitica ima 15.000 kn. Da! Treba i jedan i drugi prehraniti svoju obitelj. No, možemo li i smijemo li oopće uspoređivati ove dvije plaće.

Obični radnik u TVINU najčešće je samo sa završenom osnovnom školom i ima 2.000 kn plaće. Počeo je raditi sa 18 godina. Majstor sa srednjom školom pretpostavljam ima malo veću plaću. Isto tako i neki poslovođa ili vođa odjela ima veću plaću. Inženjeri sigurno imaju veću plaću.

Liječnik počinje raditi sa 27 godina. Njegovi roditelji su ga morali duže školovati i ulagati novce u njegovo školovanje. Liječnik se mora stalno obrazovati kako bi bio sposoban pratiti sva nova dostignuća. Naravno, sve to iziskuje nova materijalna ulaganja.

Nižeobrazovanog čovjeka ne zanima niti kazalište, niti kakva kvalitena knjiga. Može otići na seosku nogometnu utakmicu, popiti pivo s kolegama i vratiti se svojoj kući. Liječnika kao više obrazovanog čovjeka moraju zanimati druge stvari, koje naravno, opet više koštaju.

Izabrani načelnik općine ili gradonačelnik nekoga grada ima veliku odgovornost u vođenju lokalne zajednice. Dobio je povjerenje svojih sugrađana i ovlasti da u njihovo ime predvodi zajendicu. Da li će on svojim radom zaslužiti plaću ili ne procijeniti će njegovi građani koji će mu produžiti mandat ili neće.

Jedan je čovjek jednom rekao: "Vrijedan je radnik svoje plaće!" Svatko je vrijedan svoje plaće ako je pošteno i kvalitetno zaradi. Uopće nije sporna njezina veličina nego da li se zaradi ili ne zaradi.

Naklapati političke floskule i baratati nekakvim naučenim frazama i demagogijom je prošlo svršeno vrijeme. Živimo u Evropskoj Uniji, podložni smo razlikama, kako u naobrazbi, tako i u radnim mjestima. Kvalitetna i tražena radna mjesta su plaćena više dok su niskoobrazovana radna mjesta ionako prekobrojna i daleko manje plaćena. Sve drugo je utopija.

Pozdrav!
atma
27.9.2013. 17:28
Ovo je stvarno nevjerojatno! Zbog nemara izgube parnicu pa trpi proračun, a onda si frajer digne plaću!? I bać joza na to samo odmahne rukom!? Ovo je još jedan dokaz da ljudi žele biti prevareni.
@bać joza, šta to laprdate?
nadakon
27.9.2013. 17:00
bać joza zaštitniče bogatih pa zar tebe nije sramota štititi ovakvo što..pa naravno da je za tebe to sramota kad je i tvoja plaća bez limita i trošiš i radiš sa našim novcem šta hoćeš..vidio bi ja tebe da radiš za 2000 kn božji poslaniče jel bi ovako sramotno štitio ove koji takvo šta rade..kako možeš ovako cinično napisati da je to samo neznatna svota koja je porasla sa 10.300 na 11.500..alo gdje ti živiš sram te može biti..
freeman
27.9.2013. 16:01
volim kad se ljudi sekiraju zbog iznosa dužnosničkih plaća u VPŽ (načelnici, gradonačelnici...) - kad bi samo znali pravu istinu o njihovim netto mjesečnim primanjima dobili bi slom živaca, ovako je bolje...... gradonačelnik 15000kn, hahahahahahahahahahahahahahahah
bać joza
27.9.2013. 15:35
Poštovani!

Dajte molim vas. Povisilo plaću načelnika Željka Grgačića (HDZ) sa 10.300 kuna na oko 11.500 kuna. Kako vas nije sramota o tome pisati. To je u biti neznatna svota koja nije vrijedna spomena bez obzira koliko to gordo zvuči u političkom razračunjavanju povišenje plaće.

Vijest bi bila podizanje PDV-a na hranu za djecu, ukidanje olakšice za mlade obitelji prilikom kupovije prve nekretnine, povećanje broja nezaposlenih u ciejloj državi, povećanje trošarina i deficita.

Bacanje pijeska u oči ne prolazi. Politička floskula o najsiromašnijoj županiji ne drži vodu. Županija u sebi sadrži podpapučki nenaseljeni i ratom devastirani kraj, kao i nataliteno opustošeni kraj uz rijeku Dravu. Statistika je čudna iako je matematika egzaktna znanost.

Statistički Virovitičko podravska županija je razvijena tako kako je razvijena, ali biti će bolje, kaže premijer Milanović.

Pozdrav!


Još iz kategorije Politika