Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Europska unija

Raspisan natječaj za nagradu "Karlo Veliki" za projekte mladih s EU dimenzijom

  Hina           24.01.2023.         1776 pogleda
Raspisan natječaj za nagradu "Karlo Veliki" za projekte mladih s EU dimenzijom

Nagrada za mlade „Karlo Veliki“, koja se svake godine dodjeljuje projektima mladih ljudi sa snažnom EU dimenzijom, otvorila je prijave, a na natječaj se mogu javiti mladi između 16 i 30 godina  koji rade na projektu s europskom dimenzijom i osvojiti novčana sredstva za daljnji razvoj svoje inicijative. Nagradu dodjeljuju Europski parlament i Zaklada međunarodne nagrade „Karlo Veliki“ iz Aachena, a od 2008. više od 4 650 projekata natjecalo se za nagradu, stoji u priopćenju.

Tri pobjednička projekta biraju se između 27 projekata koje nominiraju nacionalni žiriji u svakoj zemlji Europske unije. Prva nagrada iznosi 7 500 eura, druga 5 000 eura i treća 2 500 eura. Predstavnici svih nacionalnih pobjedničkih projekata bit će pozvani na dodjelu nagrada u Aachen, u Njemačku.

Projekti moraju ispunjavati nekoliko kriterija da bi se kvalificirali: promicati europsko i međunarodno razumijevanje, poticati razvoj zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije, služiti kao uzor mladim ljudima koji žive u Europi i ponuditi praktične primjere kako Europljani žive zajedno kao jedna zajednica.

Odabir nacionalnih pobjednika bit će u ožujku, a datum objave pobjednika i svečana dodjela nagrada u Aachenu bit će naknadno objavljen.

Prvu nagradu za mlade "Karlo Veliki" lani je osvojio „Orquestra Sem Fronteiras” (Orkestar bez granica) iz Portugala, koji promovira prekograničnu suradnju između Portugala i Španjolske, kroz glazbu mladih talenata koji žive u obje zemlje, u svrhu ublažavanja društvenih i kulturnih posljedica nejednakosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Europska unija