Banner
Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
INA donirala 900.000 kuna dječjim odjelima zdravstvenih institucija
Sabor: Rasprava oko hitnosti zakona kojim se osiguravaju besplatni obroci u školama
Jutarnji list: Za pripreme osmaša za nacionalne ispite traže i do 2900 kn
Večernji list: Privatnici - za isti novac obavili bismo 25 posto više pregleda
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
Državne nekretnine: Popunjenost državnih stanova 88 posto, 629 prazno

  Turizam

Raspisan Natječaj za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2022. godinu

  klubselo/foto Kristijan Toplak           01.10.2022.         2022 pogleda
Raspisan Natječaj za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2022. godinu

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" raspisala je 10. natječaj za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2022. godinu. Ova je akcija jedinstveno ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti različitih subjekata u cilju očuvanja (hrvatske) izvornosti i stvaranja ruralnoga turističkog proizvoda i usluga te promocije i razvoja ruralnih krajeva.

Prijave za nacionalnu nagradu Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award traju do 14. listopada 2022., a kandidate prijavljuju jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice i slične organizacije i ustanove, putem OBRASCA ili na na internetskoj stranici klubselo.hr  Prijave će biti objavljene na internetskoj stranici s fotografijama i opisom projekta pa će uz Ocjenjivački sud kandidate ocjenjivati i javnost.

Ove godine dodjeljuje se i posebna nagrada – Godišnja nagrada „dr.sc. Eduard Kušen“ – kojom se nagrađuje pojedinac/udruga/turistička zajednica za izvanredne napore, trud i postignuća za razvoj ruralnog turizma.

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske kulture, tradicije i običaja u Bosni i Hercegovini, od ove godine prijaviti se mogu i kandidati s područja Bosne i Hercegovine i drugih država.

U suradnji s europskom kulturnom rutom ITER VITIS Les Chemins de La Vigne en Europe na natječaj se mogu prijaviti i kandidati iz država kroz koje prolazi ruta. Nacionalna nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award tako će i ove godine uz pomoć stručnoga Ocjenjivačkog suda, sastavljenoga od brojnih stručnjaka iz različitih područja, imati velik izazov – izabrati najbolje od najboljih prema jasno definiranim kriterijima. Ono što ovu Nagradu čini posebnom je što ona nije samo priznanje najboljima, već i poticaj ostalima da naprave iskorak u unapređenju svoga poslovanja, a time i unapređenju ruralne turističke ponude i zadovoljstvu brojnih gostiju.

Prošle godine, s područja Virovitičko-podravske županije nagradu Suncokret ruralnog turizma dobila je manifestacija "Slavonija i Podravina Wine Not!?" i Dravska priča.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam