Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici

        15.01.2016.         2194 pogleda
Radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici

U Poduzetničkoj zoni II u Virovitici započeli su u svibnju 2015. godine radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija. Izgradnja Centra je 99% financirana iz strukturnih fondova EU, a 1% financira Virovitičko-podravska županija, koja je i nositelj projekta. Partneri na projektu su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković te on ujedno predstavlja i uspješan primjer suradnje lokalne zajednice, znanstvenika i industrije.

Radovi su u punom jeku, a dinamika realizacije je u skladu s planiranom. Završeni su svi građevinski radovi, a u tijeku su obrtnički, koji se odnose na postavljanje stolarije i keramičarske radove, izradu unutrašnjih pregradnih zidova te elektroinstalaterske radove.

Vrijednost izgradnje je 25 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita.

Cilj izgradnje Centra je povećanje konkurentnosti drvnoprerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na cijelom području Republike Hrvatske te pružanje usluga malim i srednjim poduzetnicima iz drvnoprerađivačkog sektora u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, s naglaskom na inovacije.

Panonski drvni centar kompetencija trenutno je jedan od najvećih projekata financiran iz fondova Europske unije u Republici Hrvatskoj i prvi hrvatski centar koji će biti usmjeren na jačanje drvnoprerađivačkog sektora. Zahvaljujući znanstveno-istraživačkim radnjama koje će provoditi Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu, Virovitica će postati centar, ne samo u proizvodnji, nego i u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti u sektoru drvne industrije u ovom dijelu jugoistočne Europe

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo