Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Radnici KIO Keramike odustali od blokade, počinju štrajk glađu

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           18.11.2011.         1418 pogleda
Radnici KIO Keramike odustali od blokade, počinju štrajk glađu

Zbog sjećanja na žrtve Vukovara i Domovinskog rata danas smo odustali od blokade državne ceste, a o uspjehu razgovora s predstavnicima Vijeća vjerovnika i tvrtke Keramika Modus ovisit će naši daljnji postupci, potvrdili su danas radnici KIO Keramike koji 20 dana prosvjeduju pod šatorom u središtu Orahovice. No, tijekom sudjelovanja na sjednici Vijeća vjerovnika KIO Keramike u stečaju predstavnici prosvjednika napustili su sastanak i prozvali političare te Vijeće vjerovnika da im ponovno pokušavaju prodati maglu jer ne žele potpisati obećanje da će im isplatiti otpremnine.

Na sastanku je bio i državni tajnik Jozo Sarač koji je medijima potvrdio da se Vlada RH u cijelosti, u korist radnika, odriče novca koji će dobiti u stečaju, a što iznosi od 6 do 8 milijuna kuna. Manji dio novca radnici će vjerojatno dobiti i iz stečajne mase, ali će se to sve dogoditi tek sredinom ili krajem prosinca, kada se ostvare zakonski uvjeti u stečajnom postupku.

Nezadovoljni sporošću politike i države, radnici su najavili nastavak prosvjeda koji će se, osim u Vladinu šatoru u središtu Orahovice, u subotu održati i u susjednim Čačincima gdje će radnici prelaženjem pješačkih prijelaza usporavati promet državnom cestom D2. Troje prosvjednika, Ivanka Vučinić, Ljubica Barukčić i Zdravko Jurlina, danas su novinarima potvrdili da će u subotu u 7 sati početi štrajk glađu sve dok im se ne isplate pošteno zarađene otpremnine.    

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

konjica
20.11.2011. 17:56
Šteta ljudi,samo ne znam zašto visoki nije s njima ili je dovoljno što vodstvo dolazi po savjete kod njega u hotel dukat ispred kojeg stoji parkiran crni bembać ,mogli bi ga prodati i namiriti tekuće troškove , da se ne dira strožica


Još iz kategorije Gospodarstvo