Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Radnici iz Županje u TVIN-u

        16.05.2003.         4883 pogleda
Radnici iz Županje u TVIN-u
VIROVITICA, 16. svibnja – Četrdeset i četiri radnika TVIN-ove Radne jedinice Županja prvi puta su obišai pogone matične tvrtke u Virovitici i TVIN-ove tvornice u Pitomači i Grubišnom Polju. Cilj posjeta je, rekao nam je TVIN-ov sindikalni povjerenik Mirko Lebinac, upoznavanje radnika s tvrtkom i međusobno druženje. TVIN je u jesen prošle godine nakon stečaja županjskog «Lužnjaka» kupio pogone tog propalog poduzeća, pokrenuo proizvodnju i zaposlio dio radnika.
Radnike iz Županje pozdravio je generalni direktor TVIN-a Ivan Slamić. Naglasio je kako TVIN danas na zahtjevna europska tržišta izvozi 90 posto svoje proizvodnje zbog čega je cilj svih uposlenih zadovoljan kupac.
«Ono što vrijedi u Virovitici vrijedit će i u Županji. Rokovi su svetinja, a iz TVIN-a ne smije izaći nešto što nije kvalitetno», poručio je Slamić. Dodao je kako je TVIN u stopostotnom vlasništvu malih dioničara te da će se uposlenicima novih radnih jedinica ponuditi dionice. «Samo tako možemo stvoriti osjećaj prema tvornici jer funkcioniramo kao obitelj. TVIN postoji već 90 godina, a postojat će i iza nas», rekao je Slamić.
«Oduševljeni smo onim što smo ovdje vidjeli. To je poduzeće s europskim standardom, tvornica je zavidno uređena i vidi se da smo imali sreće kada smo poslije svih nemilih događaja u «Lužnjaku» dobili profitabilnu i dobru tvrtku. U privatizaciji smo prošli pravu kalvariju, ostali smo bez posla, bez sirovine, bez plaća, a sada smo zahvaljujući TVIN-u ponovno na nogama», izjavio nam je nakon obilaska TVIN-a sindikalni povjerenik Franjo Čolaković. (g)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo