Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Orahovica

Rade Medenica o izborima rezultatima i slaganju nove vlasti u Orahovici: Konsenzus je jedino rješenje

  vn           08.11.2023.         1799 pogleda
Rade Medenica o izborima rezultatima i slaganju nove vlasti u Orahovici: Konsenzus je jedino rješenje

Županijski ogranak SDP-a Virovitičko-podravske županije održao je u Virovitici konferenciju za medije u kojoj je, između ostalog, bilo riječi o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Orahovice. O toj je temi govorio Rade Medenica, predsjednik SDP-a Orahovice i član Glavnog odbora SDP-a naglasivši kako su izbori pokazali da su birači kaznili HDZ, nezadovoljni njihovim radom i lošim vođenjem Grada u prethodnih dvije i pol godine, odnosno da je građanima dosta politike nečinjenja.

„Građani Orahovice jako dobro znaju tko je izazvao krizu vlasti i zbog čega su bili ovi izbori. Mi smo ovim rezultatima izuzetno zadovoljni, ponosan sam na rezultate. Nagrađeni smo s dva mandata, to je nama veliki vjetar u leđa i pokazatelj da smo dobro radili zadnjih godina. Građani jako dobro znaju, da su svi projekti koji se trenutno rade, osim projekta Jezero, naši, da su pokrenuti u vrijeme dok smo bili na vlasti i njih želimo završiti“, rekao je Medenica.

Govoreći o budućoj vlasti, međustranačkoj suradnji i eventualnim koalicijama kazao je kako SDP nije razgovarao niti s jednom strankom i da ne misli ulaziti u koalicije te da rješenje vide u konsenzusu svih 13 vijećnika koji participiraju u Gradskom vijeću

„Nadam se da će razum prevladati, da se Gradsko vijeće formira. Naš prijedlog će biti, da SDP dobije mjesto predsjednika, a ostale dvije političke opcije, HDZ i lista Josipa Nemeca po jednog potpredsjednika. Time bi poštovali volju građana. Smatram, da je to pošteno i u njihovom interesu. Fotelje nas ne zanimaju, jedino što nas zanima je javni interes. Oni koji budu ovu krizu produbljivali, snosit će odgovornost za daljnju blokadu Grada. Moguće je da netko drugi stvori većinu. Nas nitko nije kontaktirao i nema potrebe. Sve naše stavove, javno ćemo komunicirati. Građani trebaju znati kome je stalo do javnog a kome do privatnog interesa“, izjavio je Medenica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica