Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Kultura

Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama

        19.11.2011.         1670 pogleda
Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama

Matična služba Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, 18. 11. 2011. održala je stručno predavanje i radionicu Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama. Nakon pozdravnih riječi voditeljice Matične službe VPŽ-a Silvije Perić svoje predavanje započela je Dajana Brunac. Djelatnica Gradske knjižnice Zadar, predsjednica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mlade pri Hrvatskom knjižničarskom društvu, vanjska suradnica Sveučilišta u Zadru i od 2011. članica Stalnog odbora IFLA-ine Sekcije za djecu i mlade svojim radom i dugogodišnjim iskustvom temelji se na praktičnom radu s djecom svih uzrasta.

Specifičnosti populacije djece i mladeži, njihove informacijske potrebe i čitateljski interesi (u narodnoj i školskoj knjižnici), knjižnične usluge za djecu i mladež u svijetu - istraživanja, iskustva, smjernice, djelovanje IFLA-e, programi i usluge za djecu i mladež u hrvatskim knjižnicama i primjeri dobre prakse, potrebe djece i mladih i njihov utjecaj na knjižnične usluge, građu, organizaciju rada, posebne programe i promotivne aktivnosti, mogući oblici suradnje i partnerstva u organizacijama u lokalnoj zajednici, djeca i mladi kao volonteri u radu knjižnice, timski rad.

Sve ove teme bile su obuhvaćene na predavanju koje je pratila radionica s nizom praktičnih primjera iz bogatog iskustva predavačice.

Osnovni je cilj radionice bio stjecanje spoznaja i vještina u radu s djecom i tinejdžerima u knjižnici, od razvijanja knjižničnih zbirki do ostvarivanja programa i usluga za njih i s njima.

Uz veliko oduševljenje knjižničarki iz cijele naše županije s veseljem očekujemo slijedeće ovakvo predavanje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura