Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Putujuća izložba “Euro na kotačima” stigla u Viroviticu

  vn           29.10.2022.         2457 pogleda
Putujuća izložba “Euro na kotačima” stigla u Viroviticu

Putujuća izložba “Euro na kotačima”, poseban je edukativni projekt u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom koju provode Vlada i Hrvatska narodna banka, stigla je u subotu u Viroviticu. Četiri posebno dizajnirana kontejnera s prepoznatljivim vizualnim identitetom smještena su na prostor ispred Gimnazije Petra Preradovića.

Multimedijski sadržaji u njima pružaju nam, kroz analogni, digitalni, taktilni i auditivni sadržaj, na edukativan i zabavan način, sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute i njegovom značaju osobnom i društvenom kontekstu.

“Euro na kotačima” donosi i kartu Europe s istaknutim državama europodručja, prikazuje putovanje njima, identificira ključne promjene koje će se dogoditi uvođenjem eura u turizmu te odgovara na najčešća pitanja građana.

Temama “Od kune do eura” i “Euro naš svakodnevni” postav pokriva najvažnije informacije vezane uz proces prelaska s kune na euro i svakodnevni život s novom valutom. Prezentira i dodatne informacije kao što su povijest hrvatskih valuta i eura te informacije o zemljama europodručja. Izložba sadrži odgovore na pitanje “Kako bezbrižno prijeći na euro?”, daje detaljne informacije o konverziji kune u euro te nas upoznaje s ključnim datumima.

Imamo prilike upoznati novac izbliza kroz vizualni prikaz novčanica eura i hrvatskih eurokovanica.

Edukatori, predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, pomažu posjetiteljima da dožive cjelovitu priču o dolasku nove valute, druge najjače na svijetu, koja uskoro postaje i naš, hrvatski novac.

Na kraju izložbe posjetitelji jednostavnim kvizom znanja mogu provjeriti što su sve naučili o euru i iskoristiti priliku za fotografiranje.

Pema riječima Maje Markota Bašić iz Hrvatske narodne banke odaziv na izložbu je prvog dana bio jako dobar. Osim zainteresiranih građana organizirano su je posjetili učenici nekoliko razreda virovitičkih škola.

Virovitica je šesta od 27 gradova u kojima će izložba gostovati. Svoje put počela 19. listopada u Vukovaru, a završit će 17. prosinca u Zadru.

Izložba se može pogledati u subotu do 19 sati i sutra (nedjelja) od 9 do 14 sati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo