Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  Gospodarstvo

Putujuća izložba “Euro na kotačima” stigla u Viroviticu

  vn           29.10.2022.         1309 pogleda
Putujuća izložba “Euro na kotačima” stigla u Viroviticu

Putujuća izložba “Euro na kotačima”, poseban je edukativni projekt u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom koju provode Vlada i Hrvatska narodna banka, stigla je u subotu u Viroviticu. Četiri posebno dizajnirana kontejnera s prepoznatljivim vizualnim identitetom smještena su na prostor ispred Gimnazije Petra Preradovića.

Multimedijski sadržaji u njima pružaju nam, kroz analogni, digitalni, taktilni i auditivni sadržaj, na edukativan i zabavan način, sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute i njegovom značaju osobnom i društvenom kontekstu.

“Euro na kotačima” donosi i kartu Europe s istaknutim državama europodručja, prikazuje putovanje njima, identificira ključne promjene koje će se dogoditi uvođenjem eura u turizmu te odgovara na najčešća pitanja građana.

Temama “Od kune do eura” i “Euro naš svakodnevni” postav pokriva najvažnije informacije vezane uz proces prelaska s kune na euro i svakodnevni život s novom valutom. Prezentira i dodatne informacije kao što su povijest hrvatskih valuta i eura te informacije o zemljama europodručja. Izložba sadrži odgovore na pitanje “Kako bezbrižno prijeći na euro?”, daje detaljne informacije o konverziji kune u euro te nas upoznaje s ključnim datumima.

Imamo prilike upoznati novac izbliza kroz vizualni prikaz novčanica eura i hrvatskih eurokovanica.

Edukatori, predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, pomažu posjetiteljima da dožive cjelovitu priču o dolasku nove valute, druge najjače na svijetu, koja uskoro postaje i naš, hrvatski novac.

Na kraju izložbe posjetitelji jednostavnim kvizom znanja mogu provjeriti što su sve naučili o euru i iskoristiti priliku za fotografiranje.

Pema riječima Maje Markota Bašić iz Hrvatske narodne banke odaziv na izložbu je prvog dana bio jako dobar. Osim zainteresiranih građana organizirano su je posjetili učenici nekoliko razreda virovitičkih škola.

Virovitica je šesta od 27 gradova u kojima će izložba gostovati. Svoje put počela 19. listopada u Vukovaru, a završit će 17. prosinca u Zadru.

Izložba se može pogledati u subotu do 19 sati i sutra (nedjelja) od 9 do 14 sati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo