Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Zavičajno društvo Virovitičana

Putopisno predavanje 'Izrael, povijesni & moderni'k, gost Marijan Mađerčić

  zd/vn           14.11.2023.         900 pogleda
Putopisno predavanje  'Izrael, povijesni & moderni'k, gost Marijan Mađerčić

Zavičajni društvo Virovitičana u Zagrebu (Ilici 43 ) ove srijede (15. studenoga u 19 sati) organizira putopisno predavanje 'Izrael, povijesni & moderni' Marijana Mađerčića. Izrael je zemlja povijesti, kulture, prirodnih ljepota. Jeruzalem je sveti grad za Židove, kršćane i muslimane. Betlehem i Nazaret najvažnija su mjesta za kršćane. Masada je važno mjesto u židovskoj povijesti. Mrtvo more je najniže mjesto na zemlji. Pustinja Negev i Galileja poznati su po prirodnoj ljepoti.

Marijan Mađerčić (Bušetina,1951.) Gimnaziju 'Petar Preradović' polazio je u Virovitici. Diplomirao (1975.) i magistrirao (1980.) na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlio se tvornici 'Nikola Tesla' Zagreb na izradi programske podrške za ispitivanje prototipnih sklopova i uređaja. Radio je u Zrakoplovnom tehničkom centru 'Zmaj' Velika Gorica kao konstruktor električkih i elektroničkih sklopova za vojne zrakoplove (sustava za ispitivanje kabelskih instalacija, radarskog sustava za vježbe gađanja zemlja – zrak,s ustavima vizualne signalizacije). Vraća se u 'Nikolu Teslu, koja postaje dio švedske tvrtke 'Ericsson', gdje dolazi na poziciji direktora Marketinga i prodaje.

Godine 2000. prijelazi u američku korporaciju “Emerson Electric Co” (Saint Louis) kao Marketing & Sales Director te kao član Uprave pokriva zemlje Srednje i Istočne Europe, centralne Azije, Iran i Izrael.

Za vrijeme Domovinskog rata radi za potrebe Hrvatske Vojske na projektima vezanih uz komunikacije, presretanje neprijateljskih govornih komunikacija i na opremi za komunikaciju među jedinicama na samom bojištu.

Oženjen je, otac dvoje djece i djed tri unuka: Karla, Marka i Jana. U mirovini je i živi u Zagrebu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zavičajno društvo Virovitičana