Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Glazba

Putnici sa novim albumom duhovne glazbe - Po dobrom nek te pamte

  Ljubiša Živojnov           03.04.2015.         2020 pogleda
Putnici sa novim albumom duhovne glazbe - Po dobrom nek te pamte

Prije nekoliko dana iz produkcije je izašao novi nosač zvuka Vokalno Instrumentalnog Sastava "Putnici", pod nazivom "Po dobrome nek te pamte". Ovo je drugi po redu nosač zvuka ovog vrlo zanimljivog sastava iz našeg kraja.

"Putnici" su oformljeni prije nepunih šest godina. Opredijelili su se za etno-duhovnu glazbu, ili kako to jednostavnije reći-narodnu duhovnu glazbu. Ovo je jedinstveni sastav u Hrvatskoj upravo po stilu glazbe koji njeguju.

Upitali smo voditelja sastava Branka Đuriševića, iz Špišić Bukovice, odakle ideja za ovakvu vrstu glazbe-narodnu a duhovnu ?

"Pa duhovnu glazbu volim poslušati u raznim stilovima, ali oduvijek je nekako bila težnja da se ta glazba približi narodu i dođe do izražaja ta poruka koja se želi reći kroz pjesmu. Još uvijek ti narodni instrumenti-tamburica-mandolina-harmonika-bugarija i ostali, diraju srce kad ih čujete, a kad se tu doda i lijepi tekst sa porukom-tada je to pun pogodak."

Koliko pjesama ima i kakav stil je zastupljen na novom albumu?

Ima trinaest pjesama, a ovaj album je malo drugačiji od prethodnog, upravo zbog pjesama koje su na njemu. Na ovom albumu ima tamburaških, narodnih, country, balada te prizvuka zabavne glazbe. Mislim da je napravljen dobar posao i ima za svakoga ponešto.

Odakle su članovi sastava?

"Ima nas iz različitih mjesta. Jedan član je iz mjesta Gajić, nedaleko Belog Manastira, zatim iz Virovitice, Požege, Križevaca."

Tko je autor teksta i glazbe?

Kao i na prvom albumu, i na ovom albumu osobno sam autor teksta, ma duhovne glazbe širom Hrvatske, te na dječjem festivalu u Slatini. Zahvaljujem Bogu za dar i mogućnost da i na ovaj način poslužimo Njemu i na dobrobit ljudima oko nas.

Nastupali ste u mnogim mjestima u Hrvatskoj, inozemstvu, pa čak i u dalekoj Australiji?

Bilo je mnogo nastupa po Hrvatskoj, zatim Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, a jedan od najljepših događaja je bila posjeta za uskrsne blagdane našim iseljenicima u Australiji prije tri godine. Ljudi koji su daljinom odvojeni od svoje domovine posebno vole zvukove iz svog rodnog kraja, te je to bio poseban događaj i nezaboravno iskustvo za nas.

Većina vaših koncerata je humanitarnog karaktera-zašto?

Za to smo se opredijelili od samog početka našeg djelovanja. Do sada smo imali preko 60-ak koncerata i većina je bila humanitarnog karaktera. Nema ništa teže vidjeti nego kad je netko u potrebi, a nema nikoga da pruži ruku pomoći i utjehe u takvim okolnostima.

Najteže je vidjeti bolesnu i nemoćnu djecu koja često puta budu zaboravljena i ostavljena da se netko drugi brine o njima. Upravo zbog toga smo odlučili da gdje god ima potrebe budemo tu, te da zajedno damo doprinos da život koji prolazimo učinimo ljepšim i blagoslovljenijim za svakoga. Takav način rada ćemo nastaviti i na dalje.

Kakvi su planovi za budućnost?

Uskoro krećemo sa promocijom novog nosača zvuka, a tu su svakako i humanitarni koncerti koje već imamo u planu. Nadam se da će se uskoro ostvariti prilika da i na domaćem terenu-ovdje u Virovitici predstavimo naš rad i ljudima pružimo priliku da čuju i ovakvu vrstu glazbe, na obostrano zadovoljstvo.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba