Radnička fronta: Nužna hitna i učinkovita implementacija Istanbulske konvencije
DHMZ: Sunčano vrijeme
HAK: Na granicama moguća čekanja
Jutarnji list: Prosječna plaća raste 270 kuna
Večernji list: Sigurno ostaje bar šest ministara
Požega: Jedan novooboljeli, četvero pušteno iz bolnice
Afera Fimi media: Uskok tehnički izmijenio optužnicu protiv Sanadera i HDZ-a

  Glazba

Putnici promovirali svoj prvi nosač zvuka

  Ljubiša Živojnov           22.03.2010.         2804 pogleda
Putnici promovirali svoj prvi nosač zvuka

Vokalno -instrumentalni sastav «Putnici» iz Virovitice koji njeguje osebujni glazbeni stil, etno duhovnu muziku održali su protekle subote promociju  prvog nosača zvuka «Jedva čekam dan» . Na nosaču zvuka nalazi se 14 kompozicija autora teksta i glazbe Branka Đuriševića u aranžmanu VIS»Putnici».Osim  glazbenih brojeva koji se nalaze na njihovom prvencu  članovi sastava izveli su još dvije skladbe koje su nastale nakon izlaska iz tiska  njihovog cd-a.  

Posjetitelji subotnjeg promotivnog koncerta oduševljeno su pratili i pljeskom nagradili izvođače. Koncert se održao u dvorani Kršćanske adventističke crkve u Virovitici. Iako djeluju tek nešto više od godinu dana održali su  preko dvadesetak koncerata diljem Lijepe naše,(Požega, Virovitica, Daruvar Zagreb, Vukovar, Draž, Bjelovaru, Maruševcu, Delnicama, Zlatar Bistrici, Grubišnom Polju, Osijeku itd. Nastupali su i u inostranstvu (Austrija, Vojvodina, Njemačka).

Članovi sastava ističu da su se opredijelili za duhovnu glazbu tj. duhovnu glazbu u narodnom tonu, upravo zbog njezine jednostavnosti pristupa ljudima svih životnih dobi. Duhovna glazba sama po sebi dio je čovjekovog bića, koja nas vraća onome od koga i ovisimo, a to je Bog. Upravo duhovna glazba nas oplemenjuje i potiče da ljubav koju smo primili od Boga dijelimo sa svima, a posebno sa onima u potrebi. To je cilj koji ističu članovi sastava -humanitarni rad prema svima i zato svi njihovi koncerti i imaju humanitarno obilježje. VIS «PUTNICI «  su jedinstveni u Hrvatskoj, po tome što izvode isključivo svoju  kantautorsku glazbu ,bez obzira na to što nitko od članova nema završenu glazbenu školu ili neki drugu glazbenu naobrazbu, a za svoje nastupe ne traže novčanu nadoknadu.

VIS»Putnici» djeluje u sastavu: Branko Đurišević-bas gitara, Danijel Brešćanski-mandolina, Pavle Škulac-gitara, Mario Šijan-bugarija, Krunoslav Vargović-harmonika i Ivan Čakić- mandolina. Već ovoga petka 26.ožujka u 19 sati nastupaju u Hrvatskom domu u Slatini sa ciljem prikupljanja sredstava za liječenje 25-godišnje osobe oboljele od karcinoma. A uskoro nas u našem gradu očekuje njihov veliki humanitarni koncert za djecu Haitija.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fakerlajsna
23.3.2010. 7:59
u kriznim vremenima fundamentalizam uvijek jača.
;)


Još iz kategorije GlazbaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.