Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

Pušten u rad novi odašiljač Radio Virovitice

        17.08.2003.         5703 pogleda
Pušten u rad novi odašiljač Radio Virovitice
VIROVITICA, 17. kolovoza - Na lokaciji Kota Kaza iznad Milanovca danas u podne gradonačelnik Ivica Kirin pustio je u rad novi odašiljač Radio Virovitice snage dva kilovata.
Novi odašiljač korak je ka ostvarivanju tehničkih pretpostavki za čujnost virovitičkog radija na području cijele Virovitičko-podravske županije. Nakon izgradnje temeljnog odašiljača, izgradit će se tijekom rujna sustav za pokrivanje slatinskog, a zatim u listopadu i za pokrivanje kvalitetnim signalom orahovačkog podrucja. Cijela investicija vrijedna je 400.000 kuna, a novac je osigurao Informativni centar Virovitica uz kredit Slavonske banke.
«Završetkom ovoga projekta Radio Virovitica svrstat će se u red najjačih radijskih postaja u Slavoniji i Podravini, a Informativni centar Virovitica kvalitetnije pozicionirati na tržištu», naglasio je direktor Informativnog centra Virovitica Zvonko Jesenković. Rekao je kako je novi odašiljač, osim toga, bio zakonska obveza Informativnog centra, koji je ponovno dobio koncesiju za županijsku frekvenciju i da bi je mogao zadržati morao je ispuniti ovu tehničku pretpostavku za čujnost na cijelom području županije.
Gradonačelnik Ivica Kirin je puštajući u rad novi odašiljač čestitao zaposlenicima Informativnog centra na još jednom uspjehu. Čestitao im je, doduše mjesec dana ranije, 50. godišnjicu izlaženja «Virovitičkog lista», kao i za prvi broj novina otisnut u boji.
»I ovo je jedan od dokaza da Virovitica snažnim koracima korača naprijed», rekao je Kirin.
Na otvorenju je bio i virovitičko-podravski župan Ivan Begović, koji je istaknuo značaj činjenice da se informacija iz županijskog središta čuje na cijelom županijskom području.
«To je važno jer bez prave i kvalitetne vijesti i informiranja javnosti nema napretka», zaključio je župan Begović.
Na području Virovitice i Pitomače radio će se, puno kvalitetnije, moći slušati na dosadašnjoj frekvenciji 92,8 MHz, na području Orahovice 91,8 MHz i na području Slatine 93,7 MHz. Ova investicija virovitičkog Informativnog centra u modernizaciju radija najveća je nakon 1991. godine kada je, na osnovu odluke tadašnje Skupštine općine Virovitica o nužnosti modernizacije lokalnog radija, na Kota Kazi izgraden 35-metarski antenski stup i odašiljačko-antenski sustav te do njega dovedena električna energija.
Radio Virovitica program emitira od 4. listopada 1966. godine. Tada je krenula na frekvenciji 202,2 metra, na srednjem valu, s odašiljačem snage 50 W RIZ-ove proizvodnje, koji joj je na upotrebu dao Radio-Zagreb, uz uvjet da u vrijeme kada ne emitira svoj program prenosi II. Program Radio-Zagreba.
Dvije godine kasnije Radio-Virovitica dobila je prvi vlastiti odašiljač, snage 800 W, ručno izraden. U rad je pušten 3. listopada 1968. godine. Od 1990. godine program se emitira na UKV području.


Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica