Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Zdravlje

Pušenje je out: Zavod za javno zdravstvo s akcijom promocije zdravlja u Noći muzeja 2016.

        25.01.2016.         2244 pogleda
Pušenje je out: Zavod za javno zdravstvo s akcijom promocije zdravlja u Noći muzeja 2016.

Tijekom ovogodišnje Noći muzeja koju organizira Gradski muzej Virovitica u suradnji s Etnografskim muzejom Zagreb 29. siječnja 2016. godine našim će sugrađanima biti predstavljena gostujuća izložba „Dim - priča o duhanu“. Izložba govori o povijesti ove biljke i o njezinom utjecaju u raznim kulturama svijeta, ali prati i dolazak biljke duhana u naše krajeve, njezinoj obradi i utjecaju uzgoja na gospodarstvo našega kraja.

S obzirom da je poznat i štetan utjecaj duhanskog dima odnosno pušenja na zdravlje ljudi, uz izložbu su osmišljeni i odgovarajući sadržaji promocije zdravlja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji će se prezentirati tijekom izložbe, a pod nazivom „Pušenje je out“. Tom će prilikom stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo posjetiteljima izložbe ponuditi i mogućnost mjerenja razine ugljičnog monoksida u izdahu, te će dijeliti prigodne edukativne materijale. Podatak o ugljičnom monoksidu govori kolika je sposobnost krvi da opslužuje tijelo kisikom, presudno važnim činiteljem za zdravlje i život. Pokazalo se da pušači imaju smanjenu sposobnost da njihova krv opslužuje tijelo kisikom i stoga su u većemu riziku po zdravlje jer ne mogu disati punim plućima.

Ovom suradnjom Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije promovira novi oblik međusektorske suradnje u nastojanju da što više približi javnozdravstveno djelovanje i promociju zdravlja građanima.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Zdravlje