Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Publikacija Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije - dobar vodič za potencijalne investitore

  hgk           13.12.2017.         1890 pogleda
Publikacija Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije - dobar vodič za potencijalne investitore

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Virovitica, promovirana je 21. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2016. godini“, koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica

U publikaciji u 17 poglavlja, na 136 stranica, objavljen je ukupno 8.961 podatak, od kojih je 4.234 izvornih (47,25%) i 4.727 izvedenih podataka (52,75%). U publikaciji se nalaze 132 tabele i 79 grafikona.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ISSN Ured za Hrvatsku, nacionalni je centar koji dodjeljuje ISSN hrvatskim serijskim publikacijama, te stvara i održava zapise o tim publikacijama u međunarodnom upisniku.

ISSN (International Standard Serial Number - međunarodni standardni serijski broj publikacije) koristi se za jednoznačnu identifikaciju serijskih publikacija.

ISSN ured za Hrvatsku, odredio je 1. veljače 2005. godine, osnovne identifikacijske podatke za publikaciju «Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije»: ISSN 1845 - 352X, te obvezao da se ista tiska na istaknutom mjestu - naslovnici, svake publikacije.

Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, sa višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić i Andreom Poslek i stručnom suradnicom Renatom Vondra.

Recenzent publikacije je mr.sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, koji je dao komentar na publikaciju:

„Već prvi pogled na publikaciju „Karakteristike gospodarstva radi o sveobuhvatnom materijalu koji obuhvaća niz podataka o gospodarstvu, ali i ostalim karakteristikama županije. Pažljivije proučavanje otkiva o koliko se detaljnom prikazu radi, bilo da se govori o segmentima gospodarstva i županije, usporedbi s drugim županijama, dugoročnim serijama podataka ili prikaza stanja na razini pojedinih poslovnih subjekata. Virovitičko-podravske županije u 2016. godini“ Županijske komore Virovitica otkriva da se

Osim što impresionira količinom i obuhvatom iskazanih podataka publikacija daje pojedine preglede podataka koji su teško dostupni čak i na nacionalnoj razini. Kao primjer takvih podataka ističu se poredak gospodarskih subjekata po broju zaposlenih i po njihovom ostvarenom ukupnom prihodu, dobiti i gubitku koji uvelike dopunjuju uobičajeni pregled. U publikaciji se također mogu pronaći i drugi zanimljivi podaci poput onih o investicijama u novu dugotrajnu imovinu po gospodarskim subjektima ili npr. tim investicijama u drvno-prerađivačkoj industriji kao jednoj od najznačajnijih djelatnosti za županiju.

Posebnu pohvalu možemo uputiti i Osvrtu na kraju publikacije koji na jednostavan i precizan način daje analitički osvrt i dodatna pojašnjenja objavljenih podataka.

Dakle, publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije“ daje detaljan uvid u stanje i kretanje gospodarstva županije i uvelike objašnjava podatke o ostvarenom BDP-u kao sveobuhvatnom pokazatelju stanja gospodarstva na nacionalnoj i regionalnoj razini. Uz to, ova publikacija je dobar vodič za potencijalne investitore, ali i za nosioce ekonomske politike koji bi trebali odlučivati o daljnjem razvoju županije.„

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica