Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virkas

Publika je vikala: «Bravo» !

  Goran Gazdek           13.02.2009.         1551 pogleda
Publika je vikala: «Bravo» !

Ne sjećam se da je itko, u posljednjih dvadesetak godina, koliko redovito posjećujem sve što dešava u Kazalištu Virovitica, dobio duži i jači aplauz uz ovacije prepune dvorane kao sinoć Amar Bukvić i Filip Jurčić, nakon predstave Kao misliš mene nema, zagrebačkog Teatra Exit.

Iako više-manje hladna, virovitička publika, zahvaljujući kazališnoj tradiciji, poznaje teatar, zna prepoznati dobru predstavu, odličnu režiju i maestralu glumu pa nije čudo da je dobila i smotru hrvatskog kazališnog ostvarenja - Virkas, koji će možda jednog dana prerasti i u pravi festival. A na tom Virkasu, prije dvije ili tri godine, upravo je virovitičkoj publici, strukovno udruženje, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, dodijelilo nagradu za najbolju publiku.

I zato je sinoćnji aplauz značajniji! I zato su sinoćnje reakcije publike jače!

Jučer se dogodilo ono što se u Virovitici rijetko događa kada treba nagraditi nečiji uspjeh - ovacije. Publika je vikla: «Bravo»!

Valja podsjetili sa su Amar Bukvić i Filip Juričić za ove uloge dobili ravnopravne glumačke nagrade Zlatni smijeh na 31. Danima satire u Zagrebu 2007. godine, da su na 8. međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav  Umag 2007. proglašeni najbolji glumcima te da su iste godine dobili nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

U Virovitici su pokazali da nagrade nisu bile slučajne. Amar i Filip su nam,  neumorno, transformirajući se iz lika u lika, iz minute i minutu, puna dva sata, pružali užitke ravne čaroliji kakve se rijetko doživljavaju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Ma-Ta
16.2.2009. 17:01
Bravoooo!
dalton
13.2.2009. 23:51
"Bravo!"


Još iz kategorije Virkas