Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Virkas

Prvi vikend 16. Virkasa: Na svečanom otvranju spomen na 75 godina Kazališta Virovitica. Predstavi "Kao svaki dan" ocjena 4,56, "Šaptu vode" 4,33

  Goran Gazdek           10.02.2020.         412 pogleda
Prvi vikend 16. Virkasa: Na svečanom otvranju spomen na 75 godina Kazališta Virovitica. Predstavi "Kao svaki dan" ocjena 4,56, "Šaptu vode" 4,33

Iza nas je prvi vikenda ovogodišnjeg, 16. Virkasa. Donio nam je dvije predstave: domaću premijeru Kao i svaki dan kojoj je publika dala ocjenu 4,56 i Šapat vode, naših prijatelja iz Strumice. Predstavu, koja je na uglednom međunarodnom Festival komornog kazališta Risto Šiškov u Strumici, u rujnu 2019. dobila nagradu za angažiranu predstavu, virovitička je publika ocijenila ocjenom 4,33.

Na otvaranju Virovitičkih kazališnih susreta, nakon svečane premijere u petak, publici su obratili glumci Goran Koši i Draško Zidar, a onda i gradonačelnik Ivica Kirin koji je Festival službeno i otvorio.

„Hvala draga publiko što nas pratite već 75 godina, vjerujete i dolazite u naše kazalište jer bez vas ovog kazališta ne bi bilo. Ovog kazališta sigurno ne bilo bez onih ljudi koji su ga stvorili, održali i predali ga nama na čuvanje“, rekao je Draško i pozvao publiku da pljeskom oda počast tim ljudima te zaključio: „Nadam se da ćemo mi biti mudri, i da ćemo sačuvati ovo kazalište za neke druge generacije da oni i nama ovako mogu zahvaliti“.

Gradonačelnik Ivica Kirin je Kazalištu Virovitica čestitao jubilej.

„Moramo biti ponosni na ovo kazalište, i kao publika i kao građani. Ali, moramo reći jednu veliku stavr. Znat, lijepe su zgrade, lijepe su sve neke stvari koje imamo, ali ako nemate unutra duh, ako ne živite sadašnjost unutra, onda od toga nema ništa. A to su naši glumci i sve ono osoblje koje pomaže. A naravnao, kao gradi i županija, tu smo da pomognemo financijski i da dalje razvijamo i pomažemo, kako bi vi mogli dalje“, rekao je Kirin.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Virkas



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.