Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Prvi koalicijski sporazum: SDP i HSS zajedno na lokalne izbore

  vn           28.03.2017.         3816 pogleda
Prvi koalicijski sporazum: SDP i HSS zajedno na lokalne izbore

Jučer je u sjedištu Socijaldemokratske partije Virovitičko-podravske županije, u Virovitici, potpisan prvi koalicijski sporazum. Potpisale su ga općinske organizacije SDP-a i HSS-a za zajednički nastup na izborima za načelnika općine Špišić Bukovice kao i za listu za Općinsko vijeće. Kandidat za načelnika biti će Damir Hrvojić (HSS), za zamjenika načelnika Matej Ivoš (SDP). Nositelj liste za Općinsko vijeće Špišić Bukovice biti će Dubravko Bedeković (nezavisni kandidat).

Predsjednica SDP općine Špišić Bukovice, Mirjana Veličan, izrazila je zadovoljstvo stavljanjem potpisa na ovaj sporazum te naglasila uvjerenje da je upravo ovo dobitna kombinacija koja će doprinijeti stvarnim promjenama u općini za dobrobit svih mještana općine, ravnomjerno u svim naseljima. Dosadašnjoj vladajućoj ekipi na čelu s HDZ-ovim načelnikom, zamjerila je netransparentno poslovanje, neravnomjerno razvijanje naselja općine ali i selektivno provođenje pojedinih projekata, poput kanalizacije, nogostupa...

Damir Hrvojić, predsjednik općinskog HSS-a i kandidat za načelnika, istaknuo je potrebu za promjenama koje će donijeti potrebnu različitost u upravljanju ovom općinom. Svjedoci smo da su počeli određeni radovi na području općine i to, gle čuda, baš pred izbore!-rekao je Hrvojić. Mišljenja sam, a tako ćemo i raditi, da se svi zahvati na komunalnoj infrastrukturi i privlačenju investicija kojih uopće nema, moraju provoditi svaki dan, mjesec ili četverogodišnji ciklus a ne samo u predizborne svrhe. Upravo to je slučaj u našoj općini pod vladavinom HDZ-a i to ćemo prvo promijeniti.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predsjednik SDP Virovitičko-podravske županije Mate Vukušić te Ana-Marija Petin, Saborska zastupnica i predsjednica županijskog HSS-a. Zastupnica Petin sa zadovoljstvom je komentirala ovu suradnju na nivou općine Špišić Bukovica te napomenula kako je konačno vrijeme za nove ljude i nove stranke koje će iskreno upregnuti sve raspoložive snage za bolju budućnost ove općine i, između ostalog, preokrenuti negativne trendove koji su prisutni već više godina.

Prvi među jednakima u SDP-u naše županije, Mate Vukušić, naglasio je da ovo današnje stavljanje potpisa na sporazum o suradnji u Špišić Bukovici nije slučajno. Rezultat je to višemjesečnih razgovora i dogovora a nikako pregovora. Razgovaralo se i dogovaralo o najboljem modelu upravljanja općinom ali i o ljudima koji će sve projekte biti sposobni realizirati. Osobno sam zadovoljan sudjelovanjem nezavisnih kandidata predvođenih gospodinom Dubravkom Bedekovićem a i to je dokaz da se partneri nisu vodili zadovoljavanjem stranačkih potreba nego kandidiranjem ljudi koji će jamčiti realizaciju svih projekata, istaknuo je Vukušić te dodao: Ovo je samo prvi u nizu sporazuma koji je potpisan. Tijekom ovog tjedna potpisati će se koalicijski dogovori u većini općina i gradova ali i na razini Virovitičko-podravske županije za zajedničkog kandidata za župana te za listu za Županijsku skupštinu. Svatko od nas može učiniti puno ali zajedno možemo sve!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

CRISTO
3.4.2017. 19:34
Nije prvi sporazum, HSS je to napravio 2000, sa pok. Račanom, popalio par fotelja, uništio staru hrvatsku stranku, šutjeli do sada i sad ponovo, ali uzalud vam trud svirači.
Jednom izdajice uvijek izdajice (po njima napaćenog hrvatskog Naroda)


Još iz kategorije Politika