Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Sport

Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova

  Damor Marenić           26.10.2010.         6755 pogleda
Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova

U nedjelju 24. listopada 2010. godine u u organizaciji Plesnog centra Virovitica" i Plesnog kluba „Bolero" Zagreb odžana su dva natjecanja: bodovni turnir standardnih i latinsko-američkih plesova, te Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova.Na bodovnom turniru koji je održan u prijepodnevnim satima prijavio se 81 plesni par, a uz hrvatske plesače natjecali su se i plesači iz Mađarske, čime je turnir poprimio međunarodni karaktera.  Na bodovnom turniru svoje favorite imao je i Plesni centar „Virovitica" koji se predstavio satri  plesna para te osvojio 3 medalje.

Ilija Marina i Mateja Horvatinović u standardnim plesovima uzrasta osnovaca D3 preko polufinala i finala osvojili su treće mjesto i brončanu medalju, te peto mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Filip Kihar i Dorothea Kozlinger u kategoriji mladeži D2 u latinsko-američkim plesovima osvojili su odlično drugo mjesto i srebrnu medalju , dok su u standardnim plesovima plesne kategorije D3 zauzeli četvrto mjesto.

Davor Kihar i Gabrijela Horvat nastupili su samo u disciplini latinsko-američkih plesova, te osvojili izvrsno treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji starije mladeži D3.

U ranim poslijepodnevnim satima održana su prednatjecanja za 85 plesnih parova uzrasta od onih najmlađih do veterana, koji su se kroz četvrtfinala i plufinala u 7 dobnih uzrasta borili za svoje mjesto u finalima ove najteže plesne discipline. Vreli parket športske dvorane OŠ I.B.Mažuranić kulminaciju plesne nervoze doživio je u večernjem dijelu, kada je započeo finalni dio Prvenstva RH u 10 športskih plesova. Natjecatelje i gledatelje pozdravio je predsjednik Hrvatskog športskog plesnog saveza g. Nenad Židak, a čast za otvaranje ovog  plesnog natjecanja pripala je gradonačelniku grada Virovitice g. Ivici Kirinu, koji je plesačima zaželio puno uspjeha, a od sudaca zatražio pravedno suđenje i „dobro oko". Sudački panel na Prvenstvu uz domaće sastojao se od sudaca iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke, a njihova stručnost i procjena plesnih sposobnosti parova osigurala je zadovoljstvo svih finalista i pobjednika natjecanja.

Sa oduševljenjem  i najvećim pljeskom gledatelji su pozdravili drage nam goste u Virovitici, g.Nicolasa Quesnoita u ulozi suca, i g. Ištvana Vargu sa partnericom Gabrielom Pilić koji su u Virovitici po peti puta zaredom obranili titulu Prvaka Hrvatske u 10 športskih plesova. U večernjem dijelu Prvenstva, Plesni centar "Virovitica" predstavio se sa dva plesna para, Davor Kihar i Gabrijela Horvat, te Stribor i Svea Badanjek koji su se natjecali u jakoj kategoriji starije mladeži. Davor i Gabrijela zauzeli su 12. mjesto, a Stribor i Svea 10. mjesto. Kako im je ovo bilo prvo natjecanje na Prvenstvu RH u 10 športskih plesova, svakako im čestitamo na izvrsnoj plesnoj izvedbi i hrabrosti. Gledatelji su uz predivnu muziku i plesne kostime uživali i u majstorski izvođenim koreografijama od onih elegantnih standardnih do vatrenih latinsko-američkih plesova.

Rezultati po kategorijama:

Mlađi osnovci
1 . mjesto
109 Tin Husnjak - Ema Pilić ŠPK 'Optimus' Hrvatska
2 . mjesto
103 Egon Belošević - Barbara Krsnik ŠPK 'Habanera' - Krapina Hrvatska
3 . mjesto
107 Marko Srpak - Lana Miketek PS 'Takt' - Varaždin Hrvatska

Osnovci
1 . mjesto
115 Juraj Bjelac - Sara Zulić ŠPK 'Petrinia' - Petrinja Hrvatska
2 . mjesto
120 Miran Topljak - Helena Beljan ŠPK 'H-8' - Bjelovar Hrvatska
3 . mjesto
111 Antonio Galonja - Anja Cerjak ŠPK 'Top Step' - Sisak Hrvatska

Mlađa mladež
1 . mjesto
137 Vedran Sraga - Iva Risek ŠPK 'Harmony' Hrvatska
2 . mjesto
124 Dominik Carević - Paula Hude ŠPK 'Zagreb' - Zagreb Hrvatska
3 . mjesto
132 Robert Marić - Ana Marić ŠPK 'Samobor' - Samobor Hrvatska

Mladež

1 . mjesto 147 Mario Ožbolt - Helena Bradvica ŠPK 'Zagreb' - Zagreb Hrvatska
2 . mjesto
145 Kevin Majcen - Nera Gregorić ŠPK 'Harmony' Hrvatska
3 . mjesto
146 Luka Kamenov - Vini Jurčić ŠPK 'Zagreb' - Zagreb Hrvatska

Starija mladež
1 . mjesto
162 Marjan Bilonić - Paula Jeričević PC 'Ritam' Hrvatska
2 . mjesto
154 Dario Žunec - Adriana Mušanović ŠPK 'Harmony' Hrvatska
3 . mjesto
159 Hrvoje Pranjić - Iva Kopčić ŠPK 'Harmony' Hrvatska

Odrasli

1 . mjesto 173 Ištvan Varga - Gabriela Pilić ŠPK 'Optimus' Hrvatska
2 . mjesto
178 Patrik Majcen - Emina Mušanović ŠPK 'Harmony' Hrvatska
3 . mjesto
181 Tihomir Ciglar - Petra Martinjak ŠPK 'Harmony' Hrvatska

Veterani I

1 . mjesto 184 Arsen Jahoda - Ljubica Jahoda PK 'Lolita' Hrvatska

Glavni pokrovitelj Prvenstva Republike hrvatske u 10 športskih plesova bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica VPŽ, Turistička zajednica Grada Virovitice, Športska zajednica Grada Virovitice, Opčina Lukač te mnogi sponzori i donatori. Posebna zahvala i svim članovma Plesnog centra, prijateljima, roditeljima plesača koji su nesebično dali sebe kao bi ova organizacija prošla besprijekorno, organizacijski i u svakom drugom pogledu na vruhunskom nivo, što potvrđuju dojmovi domaćih i međunarodnih sudaca, posjetitelja iz cijele Hrvatske kao i iz susjedne Mađarske, ali i dojmovi onih najbitnijih, naših natjecatelja, novih i starih prvaka RH zbog kojih je sve ovo i organizirano.

Svima jedno veliko HVALA, dali ste nam vjere da idemo dalje, te ovim putem obećavamo još puno ovakvih natjecanja i ostalih plesnih druženja kojima se unaprijed veselimo (Marija Kovačić - predsjednica i Damir Marenić - tajnik PC Virovitica).

Napominjemo, kako je bili i najavljeno, Plesni centar „Virovitica" sve vlasnike ulaznica daruje besplatnim plesnim tečajem koji počinje u srijedu 10.11.2010. godine, prema slijedećem rasporedu: osnovnoškolci u 18:45, srednjoškolci i odrasli u 20:00 sati.

Snimili Mirko Poljanac i Damir Marenić

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport