Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Prva međunarodna izložba paprike

        13.09.2010.         1262 pogleda
Prva međunarodna izložba paprike

VIROVITICA - Unatoč kiši, veliki broj građana posjetio je 7. izložbu voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda i 1. međunarodnu izložbu paprike koja je, u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, u subotu održana na Trgu kralja Tomislava, u središtu Virovitice.
Izložba je okupila 62 izlagača s područja Virovitičko-podravske, ali i drugih županija te izlagače iz Mađarske i Slovenije, koji su posjetiteljima ponudili voće i povrće po promotivnim cijenama. Građani su mogli kušati ukusna jela od povrća, a članovi Školske zadruge Kostanj, Srednje škole Pitomača u velikom su kazanu za sve posjetitelje pripremili sataraš.
Voćarska udruga Virovitičko-podravske županije imala je najljepši štand pa je njezinom predsjedniku Zdravku Pokušiću, zamjenik župana Zdravko Dijaković uručio prigodni poklon.
Sorta jabuke elastar proglašena je najsortom izložbe, osvojivši 14 glasova. Drugo mjesto u tom izboru, koji se provodi prvi put, pripalo sorti gala, dok je treća zlatni delišes.
U prostorima HGK Županije komore Virovitica održan je sastanak slovenskih i virovitičko-podravskih proizvođača povrća, na kojem je, između ostalih, nazočila pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin te čelnici Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Virovitičko-podravske županije, koje je predvodio predsjednik Miroslav Filipović.
Razgovarali su o iskustvima slovenskih proizvođača povrća, s ciljem da se proizvođači povrća s područja Virovitičko-podravske županije što bolje pripreme za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

POKROVITELJ MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Pokrovitelj izložbe voća i povrća i ove je godine bilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, organizatori: Virovitičko-podravska županija, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VPŽ), Udruga proizvođača povrća VPŽ, Udruga voćara VPŽ i Turistička zajednica VPŽ, a suorganizatori HGK Županijska komora Virovitica i HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo