Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Prva aukcija HBOR-a: prihvaćene ponude šest banaka, kamate od 4,93 do 5,11 posto

        27.02.2010.         2097 pogleda
Prva aukcija HBOR-a: prihvaćene ponude šest banaka, kamate od 4,93 do 5,11 posto

Na prvoj aukciji Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za program kreditiranja obrtnih sredstava, prihvaćene su ponude šest banaka, a kamatne stope za krajnje korisnike, poduzetnike bit će između 4,93 i 5,11 posto, odnosno prosječna kamata će iznositi 5,05 posto – kazala je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u HBOR-u.
Predsjednica Vlade RH je novu akciju HBOR-a za program kreditiranja obrtnih sredstava najavila za desetak dana, a prvu aukciju za model B (jamstveni fond u kojem država preuzima pokriće dijela rizika novih kreditnih plasmana) banaka za sredinu ožujka.
Prva aukcija za model A (u kojem država kroz HBOR aktivno sudjeluje u sufinanciranju kreditnih plasmana) održana je 19. veljače, a njoj je HBOR ponudio iznos od 200 milijuna kuna. Tako uz udjel HBOR-a od 40 posto te 60-postotni udio banaka od 300 milijuna kuna, dobiva se ukupni kreditni potencijal ponuđen poduzetnicima od 500 milijuna kuna. Prihvaćene su ponude 6 banaka: Hrvatske poštanske banke, Hypo Alpe Adria Bank, Privredne banke Zagreb, Raiffeisen Bank Austria, Société Générale – Splitska banka i Vaba banke, dok je ostalih 10 ponuda odbijeno zbog kamata koje su više od onih banaka čije su ponude prihvaćene. Čelnici Vlade i HBOR-a ponovili su da dodjela prvih kredita može krenuti za dvadesetak dana, ako poduzetnici već imaju gotove projekte. (www.ravidra.hr)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo