Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Promet

Pružne veze s Virovitičko-podravskom županijom

        08.07.2013.         2286 pogleda
Pružne veze s Virovitičko-podravskom županijom

Kao rezultat kontakata člana saborskog odbora za promet, SDP-ovog zastupnika Tomislava Žagara te Uprave HŽ infrastrukture, i saborskog zastupnika SDP-a iz Bjelovarsko-bilogorske županije Vedrana Babića, radovi su na dvije pružne dionice vezane za Virovitičko-podravsku županiju i širu regiju. Dio njih je u tijeku ili će početi tijekom ove i iduće godine, planom kojeg su zacrtale Hrvatske željeznice. Dionica Daruvar -Suhopolje je trenutno u izradi, obnova se provodi prema planu. U 2014. godini obnova će se realizirati i na dionici Maslenjača-Pčelić u dužini 30,9 kilometara.

Važno za naše područje je i činjenica da u 2014.godini kreće remont dionice Varaždin-Koprivnica te Koprivnica-Virovitica u dužini 69 kilometara. U 2017.godini remont će se obavljati i na dionici Virovitica-Našice.

Nakon završetka remonta na dionici Koprivnica-Virovitica, na istoj će krenuti radovi na elektrifikaciji pruge.

Najave SDP-ovih saborskih zastupnika Vedrana Babića i Tomislava Žagara prije lokalnih izbora nisu ostale samo dio prijeizbornog folklora nego potvrdu dobivaju i u praksi. U cijeloj priči nije nevažno istaknuti da je 2010.godine dionicu Daruvar-Virovitica zatvorio tadašnji ministar Kalmeta uz tvrdnju da ista nije sigurna za prijevoz putnika dok su neke koje su imale i tragične posljedice po život putnika bile i te kako sigurne.

Dakle, bez obzira na različitosti u političkim stajalištima mora se istaknuti potreba za ovom vrstom prijevoza i transporta koji je uvjerljivo najjeftiniji i samim tim građanima najpristupačniji. Dokaz apsurdnosti Kalmetine odluke je i činjenica da za obnovu dionice Sirač-Daruvar nisu imali 8,2 milijuna kuna ali je godišnje za autobusni prijevoz na toj dionici trošeno 6,5 milijuna. Ista dionica je obnovljena za samo 5 milijuna.

Osnovna poruka iz ovih slučajeva je da problem u rješavanju i ove prometne barijere uvelike predstavlja činjenica da do danas nemamo prometnu strategiju Virovitičko-podravske županije koja bi, usklađena sa rubnim županijama, bila podloga za kvalitetno rješavanje pružnog i cestovnog prometa na našem području. Naravno da bi na taj način i potencijalnim investitorima, koji bi htjeli ulagati u našoj županiji, bilo lakše odlučiti se za konkretan posao, poručio je Tomislav Žagar te dodao da će radovi biti usklađeni sa financijskim mogućnostima bez obećanja koja nemaju utemeljenja u proračunu RH. Tome u prilog je i izjava predsjednika Uprave HŽ infrastrukture Darka Peričića, kako se radovi obavljaju diljem cijele Hrvatske i dinamika ne dopušta realizaciju preko noći već onoliko koliko se može namaknuti sredstava.

Saborski zastupnici SDP-a Tomislav Žagar i Vedran Babić

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
9.7.2013. 9:59
Konačno iz donjih dijelova stiglo je i do gornjih...osim ako nije prđenje u vjetar...vidjet ćemo koliko su efikasni kad se budemo vozili tom obnovljenom prugom do Daruvara i za koliko sati...a i kada?!
fitilj
9.7.2013. 9:37
Tko je tu lud, tko zbunjen, a tko nam naprosto želi prodati muda pod bubrege!
www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-nista-od-investicija-novcem-od-prodaje-vagona-i-lokomotiva-hz-cargo-zeli-pokriti-gubitke-i-isplatiti-otpremnine/681823.aspx
www.mnovine.hr/novo/index.php?option=com_content&view=article&id=19835:to-su-saborski-zastupnici-uinili-za-nas-da-bi-opravdali-milijun-kuna-koliko-zarade-u-mandatu&catid=294:boena-malekoci-oleti&Itemid=570
www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Nagrada-gubitasima-Misetic-i-Simunovic-traze-6-milijuna-kuna-otpremnine?articlesrclink=related

A koliko je samo kilometara pruge moglo biti obnovljeno za 9,3 milijuna kuna, tj. da institucije rade svoj posao, ili da onaj luzer i đabalebaroš Zoran Milanović i njegovi ministarski debili umjesto čerupanja i plačke naroda vode računa o naplati potraživanja Carinskih uprava. I dok se sirotinju progoni i plijeni i zadnja crkavica bogataši su kao i koruptna i nesposobna politička oligarhija nedostupne institucijama pravne države!www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Opatija/Umirovljeniku-naplatili-2.400-kuna-kazne-za-cetiri-boce-rakije-Valneji-Bevanda-obrisali-dug-za-jahtu-od-9-3-milijuna-kuna


Još iz kategorije Promet