Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Dossier Kirin

Prpić prijavio Kirina Europskom uredu za borbu protiv prijevare zbog sumnje u malverzacije kojima mogu biti oštećeni Europski fondovi

  Goran Gazdek           23.10.2021.         2099 pogleda
Prpić prijavio Kirina Europskom uredu za borbu protiv prijevare zbog sumnje u malverzacije kojima mogu biti oštećeni Europski fondovi

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države i gradski vijećnik Siniša Prpić prijavio je gradonačelnika Ivicu Kirina Europskom uredu za borbu protiv prijevare (OLAF) zbog sumnje u malverzacije kojima mogu biti oštećeni Europski fondovi. Učinio je to jer je Ivica Kirin, kako je obrazložio, poticao i obmanuo članove Gradskog vijeća deklariravši odlagalište građevinskog otpada na bivšoj vojarni kao divlje što u stvarnosti nije već se radi o privremenom deponiju koji je dovezen u suglasju s gradskom vlašću kako bi se izvukao novac za tobožnju sanaciju.

Riječ je o projektu vrijednom 690 tisuća kuna kojeg sa 414 tisuća kuna sufinancira Europska unija preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Potkrijepio je to činjenicom da niti u jednom službenom dokumentu Grada ovo navodno divlje odlagalište nije evidentirano, a za što je nadležno i odgovorno komunalno redarstvo.

Prpić se pozvao na članak 236 Kaznenog zakona u kojem piše: „Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina“.

Ako je kaznenim djelom pribavljena znatna imovinska korist ili prouzročena znatna šteta počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina, a ako je manja onda je zatvor do godinu dana.

„Vidimo da priča Andrea Plenkovća od prije nekoliko dana nije nikakav No way, nego je utabani put staze slonova HDZ-a kojom su prošli Gabrijela Žalac, Lovro Kušćević, Josipa Rimac i mnogi dugi“, izjavio je Prpić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Kirin