Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Politika

Prpić: Ovo nije vrijeme partijskih pritisaka i ucjena, već vrijeme demokracije

        10.11.2013.         1954 pogleda
Prpić: Ovo nije vrijeme partijskih pritisaka i ucjena, već vrijeme demokracije

Nakon niza neistina i nedosljednosti, koje je Damir Barić iznio na ovom portalu ( „Porezni dug naših članova nije nastao iz kriminalnih radnji"), a osobito stoga što nije došao u današnju emisiju Gradskog radija, „Život je feferon" u koju smo pozvani, dužan sam reagirati na ono najvažnije u navedenom tekstu:

Čista je laž da sam izjednačavao SDP i HDZ u kriminalnim radnjama

Čista je laž da sam se obrušio na virovitički SDP, upravo suprotno, sa mnogim članovima sam u dobrim odnosima. Pozivao sam na nužno jedinstvo, kako u SDP-u ( 5.svibnja 2012., u Čemernici ), tako i čitave oporbe. Nekih tada nije ni bilo u SDP-u.

Čista je laž da sam od SDP-a tražio da me podrže u kandidaturi za gradonačelnika Virovitice. Naprotiv, predložio sam da to bude moralna i stručna osoba iz SDP-a, o čemu mogu posvjedočiti Marinko Kukić, Igor Hrgović i Suzana Karničnik.

 Trebalo bi shvatiti da ovo nije.1953, već 2013. godina. Ovo nije vrijeme partijskih pritisaka i ucjena, već vrijeme demokracije. Isto tako, tko god ulazi u politiku, trebao bi znati da ga čeka puno više zvižduka, nego pljeskanja i hvalospjeva.

U meni i HSPD-u se može imati stabilnog suradnika, no bez pritisaka i ucjena. Poštenje i dosljednost, bolja je varijanta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
11.11.2013. 12:37
PS: i kao što sam već rekao, pitam se zašto na sve ovo, a posebno na ispad Damira Barića i njegovu skrivenu prijetnju vezanu za koaliciju SDP-HSPD nije reagirao, već šuti predsjednik Županijske organizacije SDP-a Tomislav Žagar.

Kao što je poznato HSPD i SDP nisu koalicijski partneri na gradskoj, već na županijskoj razini pa Damir Barić koji je očigledni fikus u gradskoj organizaciji nije pozvana i kompetentna osoba da iznosi kritike i proziva Sinišu za bilo kakvu nekorektnost vezanu za Sinišin istup vezan za porezne dužnike i vijećnike SDP-a na gradskoj razini.

Evo da pokušamo pozvati Tomislava Žagara da se izjasni o tome što on kao saborski zastupnik i predsjednik virovitičko-Podravske Županijske organizacije SDP-a misli o tom skandaloznom izboru predsjedništva SDP-a, ili dijeli mišljenje Damira Barića da je za sve kriv Siniša Prpić koji je samo javno postavio pitanje kako je moguća da porezni dužnici SDP-a mogu biti gradski vijećnici, ali porezni dužnici drugih stranaka to ne mogu biti i zbog toga ga je Damir Barić kao branitelj poreznih dužnika koji mu čine predsjedništvo stranke prozvao i nazvao ga političkim manekenom!

A sasvim je jasna razlika između Sinišinog istupa i ukazivanja na činjenicu da je on brzo i bezbolno riješio isti problem sa svojoj vijećnicom i poreznom dužnicom, dok je Damir Barić postupao upravo po onoj iz ere i mračnog doba komunizma "Zaustavimo Reuters"!
atma
11.11.2013. 12:28
@kišni

Kažete da nema demokracije. Moramo vjerovati u ono čega nema da bi ga moglo biti!
fitilj
11.11.2013. 11:52
Pa upravo je iz ponašanja Damira Barića vidljivo da je SDP=HDZ!
mika
11.11.2013. 9:27
Gospodo draga! Barić je postavljen u SDP da ga razbije do kraja kako bih mogao HDZ vladati Viroviticom, samo što to mnogi ne vide. Krupni kapital vlada a ne pojedinci koji su istureni u prve redove.
fitilj
11.11.2013. 8:26
@siniša prpić SDP se nije nikada odrekao one partijske; tko nije za taj je protiv, i zato Barić zastupa mišljenje da kao njihov koalicijski partner nesmiješ misliti svojom glavom, a ako već i misliš svojom glavom i imaš svoje mišljenje onda ga nesmiješ javno izraziti a ne kao ti reči: "Očito je da u toj stranci vladaju različita mjerila. Upravo je Kukić, koji je i sam porezni dužnik, tražio smjenu naše vijećnice zbog poreznog duga. Mi smo tada u najkraćem roku smijenili našu vijećnicu. Sada se ispostavlja da u vrhu gradskog SDP-a ima puno ozbiljnijih poreznih dužnika, ali nitko u toj stranci ne reagira. Štoviše, može se zaključiti da u stranci uživaju zaštitu Nade Čavlović Smiljanec. Sami zaključite tko ih štiti u Poreznoj upravi."

Zar si zaboravio da biti koalicijski partner SDP-a znači kud Nadica i Barić, tu i svi ostali Turci, pardon klimavci!

kišni
11.11.2013. 5:12
Poštovani gospodine Prpiću, u zadnjih 23 godine nema ni slova d od demokracije, osim u političkim pamfletima kojima se služe individue da bi sebi još više nagrnuli što novca (uzetog od naroda) što nekretnina, za koje nemaju pojma odakle im, a politički oponenti paze da ne bi jedan drugome stali na papak, gospodin Barić mi je totalno nedefiniran nisam čuo da je dosada nešto krivo radio ali se i ne ističe, tako da nemam sliku odnosno profil o kakvoj se osobi radi.
slobodagovora
10.11.2013. 20:46
Jeli to netko možda zabranio da gospodin Barić danas dođe u emisiju na radio postaju?
To se ne bi smjelo događati! Nikome!
atma
10.11.2013. 18:52
Istina je beskrajno teža od neistine, a isto tako i dobrota. Prokrčiti će sebi put čisto svojom težinom. A ti Siniša Prpić, ti si katalizator tog procesa. Samo naprijed!

youtube.com/watch?v=q2rx3IAEISA


Još iz kategorije Politika