Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Virovitica

Prpić: Kružni tok Masarykova-Radićeva je bacanje novaca, a spojna cesta Vinkovačka -Gajeva promašena investicija

  Goran Gazdek           19.09.2023.         784 pogleda
Prpić: Kružni tok Masarykova-Radićeva je bacanje novaca, a spojna cesta Vinkovačka -Gajeva promašena investicija

Spojna cesta između Vinkovačke i Gajeve promašena je investicija na što smo upozoravali više puta. Da je izgrađena stotinjak metara dalje kako smo predlagali donijela bi značajne uštede jer je zemljište na cijeloj trasi većim dijelom u vlasništvu Grada, a ostatak je vlasništvo Hrvatskih šuma i Hrvatskih željeznica, odnosno države. Ovako smo zemljište otkupljivali od privatnika, a za neke slučajeve se vodi upravi postupak, kazao je predsjednik Hrvatske stranke pravne države  (HSPD) Siniša Prpić na konferenciji za novinare, na parkiralištu kraj te ceste koje uglavnom zjapi prazno.

Članovi HSPD-a priredili su tom prigodom mali happening želeći prikazati kako se stotinjak parkirališnih mjesta ne koristi za ono što bi trebalo. Prpić je podsjetio da je za projekt koji je dijelom podržalo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine potrošeno 800 tisuća eura.

„Prošlo je dvije godine, a još nisu napravljeni ulazi u bolnicu kako bi projekt bio u punoj funkciji“, dodao je Prpić.

HSPD podsjeća kako je na križanju spojne ceste s Gajevom i Teslinom zabilježeno već nekoliko prometnih nesreća, čak i s tragičnim posljedicama pa je moralo biti regulirano kružnim tokom ili semaforima .

„Osim toga prilikom rekonstrukcije željeznice trebalo je izgraditi podvožnjak ne samo zbog prometnog čepa u gradu, već puno značajnije – da ljudi s južne strane ne bi bili građani drugog reda kad im zatreba bilo kakav oblik hitne pomoći, medicinske ili vatrogasne“, naglasio je Prpić.

Osvrnuo se i na gradnju kružnog toka na raskrižju Masarykove i Radićeve ulice nazvavši to bacanje novaca. „Analogno tome, mogao se raditi kružni tok kod suda ili policije, a puno svrhovitije bilo bi raskrižje Tesline i Masarykove“, zaključio je Prpić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica