Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Prpić: Kružni tok Masarykova-Radićeva je bacanje novaca, a spojna cesta Vinkovačka -Gajeva promašena investicija

  Goran Gazdek           19.09.2023.         2200 pogleda
Prpić: Kružni tok Masarykova-Radićeva je bacanje novaca, a spojna cesta Vinkovačka -Gajeva promašena investicija

Spojna cesta između Vinkovačke i Gajeve promašena je investicija na što smo upozoravali više puta. Da je izgrađena stotinjak metara dalje kako smo predlagali donijela bi značajne uštede jer je zemljište na cijeloj trasi većim dijelom u vlasništvu Grada, a ostatak je vlasništvo Hrvatskih šuma i Hrvatskih željeznica, odnosno države. Ovako smo zemljište otkupljivali od privatnika, a za neke slučajeve se vodi upravi postupak, kazao je predsjednik Hrvatske stranke pravne države  (HSPD) Siniša Prpić na konferenciji za novinare, na parkiralištu kraj te ceste koje uglavnom zjapi prazno.

Članovi HSPD-a priredili su tom prigodom mali happening želeći prikazati kako se stotinjak parkirališnih mjesta ne koristi za ono što bi trebalo. Prpić je podsjetio da je za projekt koji je dijelom podržalo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine potrošeno 800 tisuća eura.

„Prošlo je dvije godine, a još nisu napravljeni ulazi u bolnicu kako bi projekt bio u punoj funkciji“, dodao je Prpić.

HSPD podsjeća kako je na križanju spojne ceste s Gajevom i Teslinom zabilježeno već nekoliko prometnih nesreća, čak i s tragičnim posljedicama pa je moralo biti regulirano kružnim tokom ili semaforima .

„Osim toga prilikom rekonstrukcije željeznice trebalo je izgraditi podvožnjak ne samo zbog prometnog čepa u gradu, već puno značajnije – da ljudi s južne strane ne bi bili građani drugog reda kad im zatreba bilo kakav oblik hitne pomoći, medicinske ili vatrogasne“, naglasio je Prpić.

Osvrnuo se i na gradnju kružnog toka na raskrižju Masarykove i Radićeve ulice nazvavši to bacanje novaca. „Analogno tome, mogao se raditi kružni tok kod suda ili policije, a puno svrhovitije bilo bi raskrižje Tesline i Masarykove“, zaključio je Prpić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica