Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Županija

Prosvjed protiv bešćutnih činovnika, a ne protiv države

  Dragutin Šantoši/Večernji list           30.01.2010.         2533 pogleda
Prosvjed protiv bešćutnih činovnika, a ne protiv države

Predvođeni ratnim ministrom hrvatske policije Ivanom Vekićem i Antom Grabovcem, predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica, danas je oko 150 bivših pričuvnih orahovičkih policajaca mirnim mimohodom kroz grad i prosvjedom ispred policijske stanice izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog oduzimanja dijela udjela u Fondu hrvatskih branitelja zbog čega su ratnici oštećeni za iznos veći od 2 milijuna kuna.

- Ne prosvjedujemo protiv hrvatske države koju smo stvarali, već zbog administracije i bezdušnih činovnika i onih tajnika koji ni u Orahovicu ne bi došli ako ne bi dobili dnevnicu i ručak. Od te birokracije ne tražimo da nas voli, već da nas uvažava, jer da nije bilo nas, ni njih ne bi bilo na dobro plaćenim mjestima. Privilegije danas koriste koji s nama nisu bili ni u zaklonu ni u jurišu. Braneći svoja prava, branimo i čast naše Domovine, rekao je ratni ministar Ivan Vekić ističući da među braniteljima u ratu nije bilo razlike između aktivnih i pričuvnih.

Branitelji, pričuvni policajci su danas u Orahovici izjavili da će, ne ispravi li državna administracija nepravdu koja im je počinjena protiv države podići ustavnu tužbu i pravnim sredstvima dokazati svoje opravdane zahtjeve koje je podržalo i 8 udruga iz Domovinskog rata

- Premijerki Jadranki Kosor dajemo nekoliko mjeseci da u njena administracija ispravi ovu nepravdu, a ako se to ne dogodi ponovo ćemo prosvjedovati zatvaranjem Podravske magistrale, pred PU Virovitičko-podravskom i pred Hrvatskim saborom i gdje god bude trebalo, ali od svojih zahtjeva nećemo odustati, potvrdio je na kraju mirnog prosvjeda Ante Grabovac, predsjednik udruge orahovačkih policajaca Domovinskog rata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

cuccurin
4.2.2010. 17:11
žalosno da se samo na ulici traži pravda... i to je rijetki način i da se uspije....
terzo
2.2.2010. 10:36
Poslije 1945. rece moj pokojni dida; Herojima raste "pirika"za vratom , a lopovi dobli "spomence od 41."
Poslije domovinskog.....??? Sjetim se opet mog pokojnog dida....
tomislav
1.2.2010. 8:10
Novinaru je dosta toga "bešćutno" kad piše o događajima koje prati. Činovnici su samo pojavni oblici države pa je teško sada reći da tu postoji velika razlika. Država su Sabor, Vlada i vladini uredi, država nije rijeka Drava ili Društvo golubara i treba biti jasno o čemu se tu govori.
Treba reći bezosjećajan, odsustvo suosjećaja, jer ćuvstvo je vjerojatno ruska rijeć, sa nešto refleksija u hrvatskih pjesnika ("ja ćutim samo sebe sama" ili tako nekako) i ne spada u hrvatski krug.
Navodio sam primjer i vinosti, nevinosti odakle dolazi izvinjenje ali kažu nacionalisti to je čista srpska riječ, pa za neznatnu stvar moraš na hrvatskom tražiti oprost makar traži se oprost grijeha na ispovjedi a ne ako u autobusu nekog slučajno takneš laktom. Tada se ne kaže niti "pardon" jer to je francuski izraz za izvinte ("me što psujem").
ivan2
30.1.2010. 16:59
Pa čini mi se da su velika većina dobili prava koja im ne pripadaju a oni koji su ratovali za ovu državu pa su zbog toga ostali i bez posla i bez zdravlja .Radi hrvetske i svih njenih građana radi povjesne istine mora se dobiti istina.Samo istinom Hrvatska može naprijed a lažnim braniteljima mora doći kraj .Koliko ima ljudi koji nemaju nikakvo pravo zbog onih kojima je nered odgovarao.


Još iz kategorije Županija