Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Prosvjeta

Proslavljen Dan Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači

  Tekst i foto Barica Mihoković           19.03.2012.         2092 pogleda
Proslavljen Dan Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači

Na poziv Osnovne škole Peta Preradovića u Pitomači u povodu obilježavanja Dana škole 2012.odazvala su se Dobrovoljna vatrogasna društva Velika Črešnjevica i DVD Turnašica. U prisustvu, ravnatelja škole Siniše Siladića, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, nastavničkog zbora i učenika škole mladi vatrogasci djeca od 6 do 12 godina i mladež 12 do 16 godina prezentirali su dio vatrogasnih vježbi koje su naučili kao pripadnici DVD-a kojima pripadaju.

Najmlađi 6 do 12 godina, 3 ekipe izveli su vježbu spajanja i raspajanja cijevi i vježbu rada s brentačom. Pripadnici mladeži 12 do 16 godina, sa školovanjem i položenim prvim ispitom u vatrogastvu,  izveli su vježbu okretanja oko čunja, trčanje slaloma i pritom spajanja cijevi i mlaznica. Zatim su izveli skraćenu vježbu s preprekama. Pripadnik mladeži je vodom iz naprtnjače gasio požar zapaljenog sijena.  Zapaljivu tekućinu, također pripadnih mladeži gasio je S aparatom, sve po uputama zapovjednika DVD-a Velika Črešnjevica Nevena Milanovića i zapovjednika DVD-a Turnašica Josipa Nemeta, koji su napomenuli da će 2 odjeljenja mladih vatrogasaca iz DVD -a Velika Črešnjevica i jedno iz DVD-a Turnašica  sudjelovati na Državnom natjecanju mladeži u Zadru.

Zatim je na školskom igralištu svoje aktivnosti predstavio izviđački odred "Pero", Osnovne škole Pitomača. U holu škole pod vodstvom nastavnika Antona Michaela Dafčika predstavili su se mladi informatičari,  astronomi i robotičari. Slijedili su sportski susreti u košarci, nogometu .. Predstavile su se mažoretkinje. Sve je završilo svečanom sjednicom učiteljskog vijeća i domjenkom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta