HAK: Zbog jakoga vjetra na Jadranskoj magistrali ograničenja u prometu
Povjesničarka Carla Konta kao nezavisna kandidatkinja na Škorinoj listi
Stranka s imenom i prezimenom: Hrvatska je šampion rastrošnosti
Škoro: HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću
Božinović: Rad nedjeljom zbog povoljne epidemiološke situacije
Sabor: Najaktivni zastupnici 9. saziva su Bulj, Maras i Pernar
Stranka Demokrati i Hrvatski laburisti građane pozvali na izbore

  Županija

Proslavljen Dan općine Mikleuš

        14.10.2012.         1783 pogleda
Proslavljen Dan općine Mikleuš

U subotu 13. listopada u velikoj Sali Mjesnog doma održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Mikleuš kojoj je obilježen Dan općine Miklueš i blagdan sv. Terezije, zaštitinice Općine. Skupu su uz ostale uzvenike iz privrednog, kulturnog i sportskog života nazočili i saborski zastupnici Tomislav Žagar i  Josip Đakić, župan V-p županije Tomislav Tolušić, gosti iz prijateljskog grada Donje Stubice,  načelnici susjednih općina i župnik župe Nova Bukovica Dražen Akmačić, dekan slatinskog dekanata.

U uvodnom govoru načelnik Milan Dundović dotakao se svih projekata u kojima je svojim sufinanciranjem sudjelova i općina MIKLEUŠ. To su završetak glavnog opskrbnog cjevovoda Čojlug-Četekovac-Balinci  na koji će se mještani tih sela moći priključiti još ove jeseni. Ukupna vrijednost investicije je 2.400.000 kn. Krajem prošle godine svečano je otvorena i stavljena u funkciju športska dvorana vrijedna oko 6.000.000 kn, a koja je realizirana iz proračuna županije Virovitičko-podravske i općine Mikleuš. Novouređeno je i zgrađeno još oko 1.100 metara nerazvrstanih cesta u Mikleušu i Boriku, izgrađena je javna rasvjeta i malo nogometno igralište u Boriku. Putem Javnih radova zaposleno je 22 neszaoplene osobe koje su radile na uređenju javnih površina.

U planu za slijedeću godinu predviđena je izgradnja vodovodne mreže u Školskoj ulici u Balincima čime bi sva naselja u općini imala rješenu vodoopskrbu. Planira se i kapitalna investicija izgradnje kanaizacijske mreže u Mikleušu koja uvelike ovisi u poduzećima Hrvatske vode i Komrad. Planira se i uređenje općinske zgrade, fasade i stolarije. Na kraju je načelnik istakao da je općina sa proračunom manjim od 2 mil. kuna uspjela realizirati projekte u iznosu od 9 mil.  kuna.

Kao što je već uobičajeno na svečanim sjednicama dijele se i priznanja pojednicima i ustanovama koje su u proteklom razdoblju uvelike doprinijele izgradnji lokalne zajednice.

PRIZNANJA su nesebičan dugogodišnji  dobrovoljni rad uručena DVD-ima Četekovac i Mikleuš koja su preuzeli predsjednici društava Darko Troha i Zvonko Vrekalić.

Ravnatelj OŠ Mikleuš Drago Kraljik preuzeo je PRIZNANJE koje je škola dobila za lijepo uređen objekt i okoliš, te promicanje imena Mikleuš.

ZLATNA PLAKETA  za osobite zasluge na izgradni i uređenju infrastrukture na području općine Miklueš uručena je županu Virovitičko-podravske županije Tomislavu Tolušiću.

Uz bogat kulturni i sportski program  koji su održava ovih dana, posebno treba istači vrijedan rad članica udruge Naša djeca na čelu s agilnom Ines Delić koje su u općinskoj vijećnici postavile izložbu ručnih radova i suvenira. U udruzi predano radi 35 žena koje vole istači da u svom radu objedinjuju kulturu i baštinu domicilne Slavonije, te Bosne i Vojvodine iz kojih su kao izbjeglice bile prisiljene doći u mikleuški kraj ranih 90- tih godina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.