Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Kazalište Virovitica

Proslava međunarodnog Dana kazališta za djecu i mlade

        16.03.2010.         1055 pogleda
Proslava međunarodnog Dana kazališta za djecu i mlade

Hrvatski centar ASSITEJ i Hrvatski centar UNIMA zajednički organiziraju proslavu Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade 20 ožujka i Svjetskog dana lutkarstva 21. ožujka što će se ove godine održati u Virovitici. U sklopu proslave održat će se okrugli stol na temu „Mjesto i uloga profesionalnih kazališta za djecu i mlade u školskom sustavu" na koji su pozvani predstavnici Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, Ministarstva kulture, predstavnici učiteljskih akademija iz Splita, Zagreba i Osijeka te glavni tajnik Assitej Internationala Ivica Šimić. Moderator okruglog stola je gospodin Jasen Boko.

Proslava Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade pod pokroviteljstvom je gospođe premijerke Jadranke Kosor.

Poruke i pismo gospodina Wolfganga Schneidera, predsjednika Assitej Internationala, povodom Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade, pročitat će se u kazalištima prije početka predstava 20. ožujka. Ove godine Hrvatsku poruku napisala je Marijana Nola, spisateljica i dramturginja, a Međunarodnu poruku Orna Porat, počasna članica i jedna od osnivačica Assitej Internationala. Prije početka lutkarskih predstava povodom Svjetskog dana lutkarstva pročitat će se Međunarodna poruka što ju je napisao gospodin Sennosuke Takeda.

Povodom Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade u subotu, 20. ožujka u 18:00 sati, održat će se predstava Kazališta Virovitica Mali princ (Antoine de Saint-Exupery). U nedjelju, 21. ožujka u 11:00 sati, povodom Svjetskog dana lutkarstva, održat će se predstava Crvenkapica (braća Grimm) Scene I. B. Mažuranić iz Zagreba.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.