Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Bolnica

Proširen Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj bolnici Virovitica

  vn           26.12.2015.         4918 pogleda
Proširen Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj bolnici Virovitica

Preseljenjem ambulante za endoskopiju iz podrumskih prostora Opće bolnice Virovitica, stvoreni su uvjeti za prostorno proširenje Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ovih je dana završeno preuređenje, a Odjel je proširen za 110 četvornih metara.

"Građevinske radove na preuređenju interijera koji uključuju uglavnom ličenje prostora, bojanje i obnavljanje stolarije i namještaja te popravak instalacija najvećim su dijelom radili djelatnici Odjela tehničkih, uslužnih i informatičkih poslova Opće bolnice Virovitica. Radovi su završeni i Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sada se, umjesto nekadašnjih 610, prostire na 720 četvornih metara" kaže o radovima viši stručni referent za građevinske poslove Opće bolnice Virovitica Vladimir Frank.

U preuređene prostore preseljena je parafinoterapija, denzitometrija, terapija za djecu s psihomotornim poremećajima, uređena je jedna ambulanta te ostava za spremačice. "Zahvaljujući proširenju Odjela, terapija za djecu s psihomotornim poremećajima konačno je na pravom mjestu, do sada je bila dislocirana na Odjelu za pedijatriju. I u ostalim postupcima dobili smo više mjesta što je izuzetno važno jer u ambulantama dnevno pregledamo pedesetak pacijenata, a njih 150 do 200 svakodnevno dolazi na terapije" kaže v.d. voditeljice Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Renata Šipoš – Baranjec.

Uz proširenje prostora, Odjelu bi, kaže dr. Šipoš – Baranjec, dobro došao i novi ultrazvučni aparat.

"S malo novca i zahvaljujući donacijama uspjeli smo osvježiti prostor i poboljšati radne uvjete liječnicima i fizioterapeutima, a pacijentima osigurati kvalitetniju zdravstvenu uslugu. Potreba je još uvijek mnogo, a novca za neka veća ulaganja bolnica, nažalost, nema. Željeli bismo našim najmlađim pacijentima koji su u prvim mjesecima svoga života suočeni s psihomotornim poremećajima, kao i njihovim roditeljima, osigurati kvalitetnije uvjete za vježbu i razvoj, ali sami, bez pomoći dobrih ljudi, u ovom trenutku, to im, nažalost, ne možemo priuštiti. Možda je upravo ovo blagdansko vrijeme darivanja prilika da oni koji mogu, otvore srce i pomognu nam da našim malim pacijentima osiguramo uvjete kakve i zaslužuju" istaknula je sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko.

Dobri su ljudi potrebe Odjela prepoznali i pri uređenje prostora. U dvoranu za terapiju za djecu s psihomotornim poremećajima preseljena je oprema iz prostora u kojemu je do sada bila smještena, a koju su prije nekoliko godina donirale i postavile tvrtke Flora, Virkom i Slavić inženjering te Virovitičko-podravska županija. Namještaj za ambulantu donirala je tvrtka Contore iz Đurđenovca, Termoinst-mt iz Murskog Središća donirao je za opremanje odjela 2000 kuna, a Zoran Veršec iz Zagreba darovao je računalo i pisač.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica