Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Zdravlje

Pronađi svoj put u zdravi život

        18.11.2015.         1436 pogleda
Pronađi svoj put u zdravi život

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravskom i Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije već petu godinu za redom provodi javnozdravstvenu preventivnu aktivnost pod nazivom „Pronađi svoj put u zdravi život“.

Aktivnost je zamišljena tako da se kroz informiranje građana o štetnosti ponašanja rizičnih za zdravlje (pušenje duhanskih proizvoda, prekomjerno pijenje alkohola i zloupotreba droga) spriječe i suzbiju ova ponašanja, a provodi se na način da na info pultovima stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske informiraju građane o tome gdje se kriju opasnosti od rizičnog i nezdravog ponašanja.

Prije nekoliko godina ovu su aktivnost osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (Miroslav Venus i Siniša Brlas) i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave Virovitičko-podravske (Dražen Huzjak i Zdravko Matuzalem) i od tada se ona već pet godina za redom u Mjesecu borbe protiv ovisnosti provodi u Virovitičko-podravskoj županiji.

Građanima se na pultovima besplatno dijele edukativni i informativni materijali kao i savjeti koji upućuju u zdraviji pristup životu izbjegavanjem ponašanja rizičnih za zdravlje.

Ove će godine info pultovi biti organizirani prema sljedećem rasporedu:

  • u Pitomači 18. studenog 2015. godine u ulici Ljudevita Gaja (ispred poslovnice Hrvatske Lutrije) u razdoblju od 10 do 12 sati
  • u Virovitici 26. studenog 2015. godine na Trgu Franje Tuđmana (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) u razdoblju od 10 do 12 sati
  • u Slatini 04. prosinca 2015. godine na Trgu Svetog Josipa u razdoblju od 10 do 12 sati
  • u Orahovici 09. prosinca 2015. godine u razdoblju od 10 do 12 sati

Pozivaju se građani da i ove godine posjete info punktove kako bi dobili korisne informacije koje će ih još više učvrstiti u uvjerenju kako je važno zdravo živjeti, a oni koji se rizično ponašaju i nezdravo žive dobit će korisne informacije o tome kako pronaći svoj put u zdraviji život.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje