Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Kultura

Promocija novog strip albuma Irene Jukić Pranjić "Emisija emocija" u subotu u BOOM-u

  V.N.           18.12.2015.         3668 pogleda
Promocija novog strip albuma Irene Jukić Pranjić  "Emisija emocija" u subotu u BOOM-u

“Zamislite svijet u kojem su ljudi krhke, nemoćne životinjice izložene bespoštednim eksperimentima. Zamislite laboratorij u kojem manipulativni moćnici upravljaju vašim mislima,osjećajima, stavovima. Zamislite da u tom laboratoriju postoji stroj koji programira ljude da mrze ili da obožavaju, da postanu nacionalisti, križari, atentatori ili samoubojice. Irena Jukić Pranjić, majstorica metamorfoze i transgresije, ovu orwelovsku viziju uzima kao poligon za punokrvnu SF komediju punu iskričave duhovitosti i malih gorkih obrtaja”. 

Irena Jukić Pranjić rođena je 1973. u Bjelovaru. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i na Odsjeku Povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta. Članica je ULUPUH-ove sekcije za strip, ilustraciju i animaciju. Stripom se bavi kontinuirano od 1997. godine. Objavljivala je kratke stripove i strip-serijale u zemlji i inozemstvu. Pisala eseje i tekstove o stripu, izlagala na brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Djelovala unutar strip-grupa Divlje oko i Emisija emocija. Objavila četiri samoizdate zbirke kratkih stripova zajedničkog naziva Protuotrov. Autorica antologije Ženski strip na Balkanu (Fibra 2010.). Urednica i režiserka 30 epizoda televizijskog dokumentarnog serijalaStrip u Hrvatskoj (2015).

Ilustrirala dječje časopise, slikovnice i udžbenike. Napisala nekoliko knjiga i slikovnica za djecu – Avantura u Muzejima, (Školska knjiga, 2012.), radne bilježnice za nastavu likovne kulture u osnovnoj školi Vježbajmo gledati (Školska knjiga, 2008.), Beba dolazi kući (Uduga za zdravo i sretno djetinjstvo, 2006.), Tomica otkriva svijet (Kršćanska sadašnjost, 2007.).Ostvarila dva autorska animirana filma u produkciji Zagreb filma - Ornament duše 2011. i Požuda 2014. Trenutno radi na trećem animiranom film pod nazivom Gamer Girl u produkciji Luma filma.

Promociju organizira virovitički Gradski muzej, a počinje u subotu u 19:30 u cafe baru i galeriji Boom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura