Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Zdravstvo

Promjena organizacije rada Zavoda za hitnu medicinu u Orahovici i Pitomači

  vpž           04.01.2014.         2931 pogleda
Promjena organizacije rada Zavoda za hitnu medicinu u Orahovici i Pitomači

Sukladno Mreži hitne medicine i Ugovoru sa Hrvatskim Zavodom za zdravstveno osiguranje, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije od prvog siječnja organizira provođenje djelatnosti hitne medicine putem dežurstva u općini Pitomača i gradu Orahovica radnim danom poslije 15 sati, a subotom, nedjeljom i blagdanom cjelodnevno,od 0 do 24 sata.

Radnim danima u periodu od 7 do 15 sati stanovnici grada Orahovice i općine Pitomača,svu potrebnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u ordinacijama svog izabranog liječnika opće/obiteljske medicine ili u ordinaciji liječnika koji ga mijenja u njegovoj odsutnosti.

U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći pacijenti se trebaju javiti u ordinacije hitne pomoći u Slatini ili Virovitici.

U slučaju potrebe za intervencijama hitne pomoći na terenu pacijente zbrinjavaju timovi hitne pomoći iz Slatine (za područje grada Orahovice), odnosno timovi hitne pomoći iz Virovitice (za područje općine Pitomača).

Molimo stanovništvo Virovitičko-podravske županije za razumijevanje i strpljenje jer bi s obzirom na uvedene promjene u organizaciji rada Zavoda za hitnu medicinu moglo dolaziti do odmaka u vremenskim okvirima zbrinjavanja hitnih pacijenata zbog mogućnosti većeg broja hitnih intervencija istovremeno.

(Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije)

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
6.1.2014. 20:43
Znači li to da je uvedena helikopterska hitna pomoć koja ugroženim pacijentima osigurava hitnu medicinsku pomoć? Ili vrijedi ona dok stigne hitna pacijent može tri puta umrijeti.


Još iz kategorije Zdravstvo