Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Zdravstvo

Promjena organizacije rada Zavoda za hitnu medicinu u Orahovici i Pitomači

  vpž           04.01.2014.         3016 pogleda
Promjena organizacije rada Zavoda za hitnu medicinu u Orahovici i Pitomači

Sukladno Mreži hitne medicine i Ugovoru sa Hrvatskim Zavodom za zdravstveno osiguranje, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije od prvog siječnja organizira provođenje djelatnosti hitne medicine putem dežurstva u općini Pitomača i gradu Orahovica radnim danom poslije 15 sati, a subotom, nedjeljom i blagdanom cjelodnevno,od 0 do 24 sata.

Radnim danima u periodu od 7 do 15 sati stanovnici grada Orahovice i općine Pitomača,svu potrebnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u ordinacijama svog izabranog liječnika opće/obiteljske medicine ili u ordinaciji liječnika koji ga mijenja u njegovoj odsutnosti.

U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći pacijenti se trebaju javiti u ordinacije hitne pomoći u Slatini ili Virovitici.

U slučaju potrebe za intervencijama hitne pomoći na terenu pacijente zbrinjavaju timovi hitne pomoći iz Slatine (za područje grada Orahovice), odnosno timovi hitne pomoći iz Virovitice (za područje općine Pitomača).

Molimo stanovništvo Virovitičko-podravske županije za razumijevanje i strpljenje jer bi s obzirom na uvedene promjene u organizaciji rada Zavoda za hitnu medicinu moglo dolaziti do odmaka u vremenskim okvirima zbrinjavanja hitnih pacijenata zbog mogućnosti većeg broja hitnih intervencija istovremeno.

(Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije)

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
6.1.2014. 20:43
Znači li to da je uvedena helikopterska hitna pomoć koja ugroženim pacijentima osigurava hitnu medicinsku pomoć? Ili vrijedi ona dok stigne hitna pacijent može tri puta umrijeti.


Još iz kategorije Zdravstvo