Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Suhopolje

Proljetni vašar u Suhopolju i humanitarna akcija „Dan narcisa“

  Jadranka Fuchs Gregorić           24.03.2013.         4029 pogleda
Proljetni vašar u Suhopolju i humanitarna akcija „Dan narcisa“

Jučer  je ispred Hrvatskog doma u Suhopolju, održan  sada već tradicionalni Proljetni suhopoljski vašar. Ovom manifestacijom nastavlja se niz prijašnjih suhopoljskih akcija od kolinja i maškara do svih nadolazećih koje općina Suhopolje organizira s ciljem održavanja tradicije i pučkih običaja. Proljetnim vašarom, suhopoljčani pozdravljaju proljeće i raduju se nadolazećem blagdanu Uskrsa.

Iako skromniji od dosadašnjih i na ovom su vašaru posjetitelji mogli po akcijskim cijenama kupiti  med, čajeve, ljekovita bilja, suvenire, slike, ručno izrađen nakit, te kušati a po promotivnoj cijeni i kupiti  poznato vino suhopoljskog podruma „Diba" d.o.o.,kupinovo vino, ali i uživati u kotlovini, pečenim i suhim kobasicama, slanini te drugim delicijama proizvedenim na „Suhopoljskom kolinju", a glavni „meštri" od kuhače i ove su godine bili Mirko Šćurec i Tomisalv Pavlović. Posebna atrakcija bilo je pečenje i degustacija rakije, a glavni i odgovorni za akcije oko „veselog kotlića" bio je Damir Jukić - Juka.

Osim Proljetnog vašara u Suhopolju se jučer održala  i humanitarna akcija „Dan narcisa"  na kojoj su sudjelovale članice Zajednice žena „Katarina Zrinski" općine  Suhopolje, Danijela Štajner iz Virovitice, Zadruga umirovljenika Caritas, te članice  Udruge žena iz Gornjeg Bazja, koje su na svojim štandovima  prodavale pisanice izrađene po starim tradicijskim običajima, pisanice izrađene od konca, te razne druge uskrsne suvenire a u sklopu obilježavanja  Dana narcisa i cvijet narcisa. Prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Manifestacija „Dan narcisa"  održava se pod zajedničkim sloganom u svim gradovima a  cvijet narcis odabran kao simbol proljeća, nade i novog života, posvećen je oboljelima od raka dojke, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

„Zahvaljujem se svim gospodarstvenicima, poduzetnicima, tvrtki „Diba", udrugama žena koje su svojim radom doprinijele uspjehu humanitarne akcije,  te svim posjetiteljima koji su svojom prilozima pomogli  uspješnosti ove manifestacije"- rekla je između ostalog načelnica Općine Zlata Šljivac

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Suhopolje