Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Obrtništvo

Proljetni rok majstorskih ispita – prijavljeno 44 kandidata u 17 zanimanja

        27.03.2013.         1172 pogleda
Proljetni rok majstorskih ispita – prijavljeno 44 kandidata u 17 zanimanja

Već 17 godina Hrvatska obrtnička komora organizira i provodi  majstorske ispite.  I naša županijska obrtnička komora od samog početka omogućila je polaganje ispita u Virovitici za tridesetak različitih zanimanja. Do sada, u 32 ispitna roka ispit je položilo 1044 kandidata  i tako steklo diplomu majstora, te si omogućilo napredovanje u struci i otvaranje vlastitog obrta.

I ove godine, Ministarstvo poduzetništva i obrta sufinancirati će troškove polaganja ispita sa povratom 75 posto  uplaćenih sredstava. Dobro organizirani s kvalitetnim i iskusnim suradnicima, naša komora omogućila  je polaganje ispita, ne samo zainteresiranima s područja naše županije, već i s područja cijele Hrvatske.

 U Udruženju obrtnika u Virovitici održan je zajednički sastanak prijavljenih kandidata i članova ispitnih komisija. Za ovaj proljetni ispitni rok prijavilo se 44 kandidata u 17 različitih zanimanja. Najviše kandidata prijavilo se u zanimanju frizer, kuhar i zlatar. Tom prilikom kandidati će dobiti detaljne informacije o provođenju ispita i potrebnu stručnu literaturu.  Od idućeg tjedna organizira se priprema kandidata za pismene dijelove ispita

 Praktični dio ispita predviđen je od 8. do  26. travnja, a pismeni ispiti: 29. travnja, 2. i 6. svibnja ove godine.

Voditelj obrazovanja:
Franjo Petrić

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.