Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Zdravlje

Projektom „Inkluzijom ka kvalitetnijem životu“ Udruga Inkluzija osigurala 14 osobnih asistenata za osobe sa najtežim tjelesnim oštećenjima

  vn           08.05.2021.         489 pogleda
Projektom  „Inkluzijom ka kvalitetnijem životu“ Udruga Inkluzija osigurala 14  osobnih asistenata za osobe sa najtežim tjelesnim oštećenjima

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Inkluzija iz Korije, Saša Grahovac, je potpisao projekt „Inkluzijom ka kvalitetnijem životu“ gdje je osigurano 14 osobnih asistenata za osobe sa najtežim tjelesnim oštećenjima uključujući i mentalne poteškoće, te ostale srodne bolesti. Osobe s invaliditetom, intelektualnim teškoćama, slijepe i slabovidne osobe i ostalim ciljanim skupinama, suočavaju se s različitim preprekama i izazovima koji ih sprječavaju za aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi sa drugima.

Ovisnost o tuđoj brizi budi osjećaj osobnog nezadovoljstva što doprinosi socijalnoj isključenosti osoba s invaliditetom te intelektualnim teškoćama koje često žive izolirano uslijed nedostatka financijskih sredstava, nedovoljne brige te udaljenosti od zdravstvenih i drugih institucija koje su im nužne za aktivno življenje i sudjelovanje u zajednici. Tome pridonose i nedovoljna osviještenost javnosti i u velikoj mjeri neprilagođeni i teško dostupni javni prostori za osobe s invaliditetom.

Ciljane skupine su osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta koje se svakodnevno susreću s različitim preprekama koje im onemogućavaju puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima. Kroz ovaj projekt doprinijet će se jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta pružanjem usluge osobne asistencije za 14 korisnika s područja Virovitičko-podravske županije a i šire. Vrijednost projekta je 1.999.714,50 kuna i trajati će 20 mjeseci. Partner na projektu je Kulturno društvo "Prosvjeta".

Glavni inicijator svega je gospodin Staniša Žarković - pokrenuo je ideju apliciranja i provedbu projekata. Zajedničkim snagama smo kroz provedbu različitih projekata koje financira Europski socijalni fond u 100 % iznosu doprinijeli i unaprijedili razvoj i smjer županijskih aktivnosti. Obzirom da ideja ide kroz niz EU projekata koji su odobreni, kreće realizacija istih uključujući i ostale aktivnosti ugroženih skupina osoba, Inkluzijom ka kvalitetnijem životu“ i nizom drugih projekata, obuhvaćene su sve osobe kojima je potrebna briga i skrb, a važno je naglasiti da ne gube i onako mizerna prava koja imaju kroz institucije, a ujedno smo doprinijeli strateškom i Nacionalnom okviru izjednačavanja prava osoba s invaliditetom", kaže Saša Grahovac.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje