Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Zdravlje

Projekt Veselih pokreta Prenesi znanje drugima

  vn           16.06.2017.         1010 pogleda
Projekt Veselih pokreta Prenesi znanje drugima

Rekreativna udruga Veseli pokreti u 2017. godini provodi projekt pod nazivom „Prenesi znanje drugima“. Cilj projekta je utvrđivanje stavova roditelja i odgojitelja o igri i fizičkoj aktivnosti djece starosti 0.-4. godine s područja Virovitičko-podravske županije, a specifični ciljevi: izrada stručnih i znanstvenih radova; prezentacija dobivenih rezultata istraživanja roditeljima i stručnjacima; povećanje znanja roditelja i stručnjaka različitih profila o igri i fizičkoj aktivnosti djece ranog i predškolskog uzrasta.

Priprema projekta je provedena u 2016. godini prikupljanjem anonimnih anketa na području Virovitičko-podravske županije, a koje su ispunjavali roditelji djece starosti 0.-4. godine i odgojitelji zaposleni u dječjim vrtićima. Anketa je bila usmjerena na ispitivanje stavova roditelja i odgojitelja o igri i fizičkoj aktivnosti djece starosti 0.-4. godine. Ukupno je prikupljeno 336 anketa, a Udruga je suradnju ostvarila s 5 vrtića te Gradskom knjižnicom i čitaonicom iz Virovitice.

U siječnju 2017. godine započinje provedba projekta. Prva aktivnost je bila analiza prikupljenih podataka. Dobiveni podaci su poslužili za izradu dva stručna i jednog znanstvenog rada te pripremu prezentacija. Svi napisani radovi su dobili pozitivnu recenziju te su dva rada već objavljena u zborniku radova 15. Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša, a jedan rad će tek biti objavljen u zborniku radova 26. Ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske.

Udruga je u sklopu projekta do sada održala 2 prezentacije u Dječjem vrtiću Cvrčak na kojima je sudjelovalo više od 30 roditelja te 2 prezentacije na 15. Međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na kojima je sudjelovalo više od 15 stručnjaka različitih profila. Projektom je planirano održavanje još jedne prezentacije, i to, na 26. Ljetnoj školi kineziologa Republike Hrvatske koja će se održati od 27.6.-1.7.2017. godine u Poreču.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.