Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Projekt Veselih pokreta Prenesi znanje drugima

  vn           16.06.2017.         1203 pogleda
Projekt Veselih pokreta Prenesi znanje drugima

Rekreativna udruga Veseli pokreti u 2017. godini provodi projekt pod nazivom „Prenesi znanje drugima“. Cilj projekta je utvrđivanje stavova roditelja i odgojitelja o igri i fizičkoj aktivnosti djece starosti 0.-4. godine s područja Virovitičko-podravske županije, a specifični ciljevi: izrada stručnih i znanstvenih radova; prezentacija dobivenih rezultata istraživanja roditeljima i stručnjacima; povećanje znanja roditelja i stručnjaka različitih profila o igri i fizičkoj aktivnosti djece ranog i predškolskog uzrasta.

Priprema projekta je provedena u 2016. godini prikupljanjem anonimnih anketa na području Virovitičko-podravske županije, a koje su ispunjavali roditelji djece starosti 0.-4. godine i odgojitelji zaposleni u dječjim vrtićima. Anketa je bila usmjerena na ispitivanje stavova roditelja i odgojitelja o igri i fizičkoj aktivnosti djece starosti 0.-4. godine. Ukupno je prikupljeno 336 anketa, a Udruga je suradnju ostvarila s 5 vrtića te Gradskom knjižnicom i čitaonicom iz Virovitice.

U siječnju 2017. godine započinje provedba projekta. Prva aktivnost je bila analiza prikupljenih podataka. Dobiveni podaci su poslužili za izradu dva stručna i jednog znanstvenog rada te pripremu prezentacija. Svi napisani radovi su dobili pozitivnu recenziju te su dva rada već objavljena u zborniku radova 15. Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša, a jedan rad će tek biti objavljen u zborniku radova 26. Ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske.

Udruga je u sklopu projekta do sada održala 2 prezentacije u Dječjem vrtiću Cvrčak na kojima je sudjelovalo više od 30 roditelja te 2 prezentacije na 15. Međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na kojima je sudjelovalo više od 15 stručnjaka različitih profila. Projektom je planirano održavanje još jedne prezentacije, i to, na 26. Ljetnoj školi kineziologa Republike Hrvatske koja će se održati od 27.6.-1.7.2017. godine u Poreču.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje