Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Gospodarstvo

Projekt tvrtki Brana i DMS među TOP 25 zelenih projekata u Hrvatskoj

  virovitica.hr           10.01.2014.         1348 pogleda
Projekt tvrtki Brana i DMS među TOP 25 zelenih projekata u Hrvatskoj

Prema izboru uglednog portala croenergo.eu TOP 25 ideja i zelenih projekata koji su obilježili hrvatsko zeleno gospodarstvo u prošloj godini u području obnovljivih izvora energije nalazi se i projekt prve hrvatske solarne elektrane okretnog tipa, zajednički projekt virovitičkih tvrtki Brana i DMS. Tvrtka Brana i njihov partner DMS ustrajnom su suradnjom došli do veoma jedinstvenog proizvoda od 90 posto domaćih komponenti, a izrazito velike efikasnosti - okretnog fontonaponskog sustava OFS-10, koji je trebao biti okosnica razvoja tvrtke u sljedećih desetak godina. Prema riječima voditelja projekta solarne elektrane Slavka Mirića zbog uvođenja novog tarifnog sustava kojim je otkupna cijena smanjena čak za četiri puta, tj. s 2 kune na 53 lipe, tvrtke Brana i DMS su bili prisiljeni raskinuti sve ugovore za proizvodnju prve hrvatske solarne elektrane okretnog tipa, za kojom je na tržištu bila velika potražnja i za koju je za cijelu godinu unaprijed bila osigurana proizvodnja.

Tvrtka Brana je od Grada Virovitice kupila zemljište u Poduzetničkoj zoni II na kojemu je početkom prosinca prošle godine položen temeljni kamen za izgradnju proizvodne hale za novi proizvod, no nove mjere i pravilnici i nove cijene su od jednog super isplativog proizvoda doveli do toga da je za sada postao jednostavno neisplativ i odgođen za neka bolja vremena.

 

 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
11.1.2014. 19:58
Nije dobro, ovo definitivno vodi u smjeru da će se za ispunjavanje uvjeta da nam 20 % potrošnje energije ide iz obnovljivih izvora do 2020. godine kandidirati samo dobro potkoženi investitori tipa Todorić & co, a kada se kvote ispune, malko će se dići i cijena proizvedenog kW.
Žao mi je "Brane", ali čini se da su se kasno uključili u utrku.
siniša prpić
10.1.2014. 21:48
Znači nije dobro.....


Još iz kategorije Gospodarstvo