Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Promet

PROJEKT SLAVONIJA Ukida li HŽ jedini noćni vlak iz Osijeka preko Virovitice za Zagreb?

  Marija Mihelčić/Glas Slavonije           05.09.2020.         1844 pogleda
PROJEKT SLAVONIJA Ukida li HŽ jedini noćni vlak iz Osijeka preko Virovitice za Zagreb?

Noćni vlak za Zagreb koji iz Osijeka kreće u 1.06 (s presjedanjem u Koprivnici) vrlo vjerojatno se neće naći u redu vožnje za 2020./21. godinu čime će i putnici iz Virovitice izgubiti još jednu željezničku vezu s metropolom – saznao je Glas Slavonije. Vlak s virovitičkog kolodvora polazi u 3:21 i idealna je linija za one koji u Zagrebu moraju biti u ranim jutarnjim satima jer na glavni kolodvor dolazi u 6:25.

Nezadovoljni odlukom o ukidanju noćnog vlaka članovi osječke Podružnice Sindikata željezničara Hrvatske uputili su službeno pismo resornom ministarstvu uz napomenu dostave premijeru i svim županijama, gradovima i općinama.

„U Hrvatskim željeznicama ističu kako taj vlak koristi iznimno mali broj putnika. „Kao i drugi prijevoznici suočeni smo s poteškoćama u poslovanju zbog bolesti COVID-19, i bilježimo veliki pad prihoda od prodaje karata, odnosno znatno manji broj putnika koji koriste prijevoz vlakom. Nakon usuglašavanja izmjena voznog reda s resornim ministarstvom, donijet će se konačna odluka za noćni vlak iz Osijeka“, piše u odgovoru Mihaele Tomurad Sušac, glasnogovornice Ureda uprave HŽPP-a dostavljenog Glasu Slavonije.

U sindikatu, međutim, smatraju Hrvatske željeznice svojim postupcima same tjeraju putnike, umjesto da se okrenu svim dijelovima Hrvatske i ravnomjerno nastoje poboljšati željeznički promet.

Oni su ogorčeni stanjem željezničke pruge na relaciji Osijek – Virovitica jer se do Koške vozi brzinom 60 kilometara na sat a još se razmišlja i o smanjenju brzine na relaciji Osijek - Erdut.

„Prijedlog je da se vozi 20 kilometara na sat, što je nepojmljivo. Evo vam usporedbe - prema Varaždinu voze niskopodni vlakovi, a nijedan takav nije krenuo prema Osijeku. Umjesto toga, ionako mala brzina vlaka do Erduta trebala bi se i dodatno smanjiti. Tako onda putnici mogu ići i pješice“, kaže Romeo Tomac, glavni povjerenik osječke Podružnice Sindikata željezničara Hrvatske

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet